Moderaterne vil holde ministre væk fra VM i Qatar

Den danske regering bør ikke deltage ved VM i Qatar, mener Moderaterne. Men partiet vil ikke forhindre kronprinsen i at deltage.

Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Den danske regering bør blive væk fra den kommende VM-slutrunde i Qatar.

Det mener Moderaterne, som er stormet frem i målingerne, siden valget blev udskrevet.

"Hvis ministre deltager, så bliver de en del af Qatars spil, og det ønsker vi ikke," siger Kim Frydensbjerg, der er kandidat for partiet i Nordsjællands Storkreds.

Han trækker på en mangeårig erfaring fra idrætssektoren, blandt andet har han været chef for Dansk Forening for Rosport. Og han understreger, at det flugter med partilinjen, at han nu går ud og anbefaler den danske regering at blive væk fra VM i fodbold.

"Det er en slutrunde, Qatar er kommet uærligt til, og hvor de har brugt slavelignende tilstande for at bygge stadioner. Det værtsskab synes vi ikke, vi skal sætte fokus på ved at lade danske ministre deltage," siger Kim Frydensbjerg.

DBU har sammen med nordiske forbund skrevet flere åbne breve, hvor man beder FIFA om at sikre implementeringen af de reformer, der skal forbedre vilkårene for migrantarbejderne i Qatar. Der er også nedsat en arbejdsgruppe i regi af UEFA, som har fokus på menneskerettighederne i Qatar. Her deltager blandt andet det tyske, franske og engelske fodboldforbund.*

Alligevel vurderer Kim Frydensbjerg, at diskussionen om VM i Qatar primært foregår i enkelte nordiske stater.

"Man kan diskutere, hvor mange andre end os, der egentlig har blik for det, der sker i Qatar i forhold til VM. Det er jo en ikke en dagsorden som asiatiske - men faktisk også mange europæiske lande - har specielt meget fokus på. Det er jo meget et nordeuropæisk og måske et engelsk anliggende," siger Kim Frydensbjerg.

Derfor ved han godt, der er en stor sandsynlighed for, at Danmark går enegang, hvis vi holder ministre hjemme fra VM i Qatar.

0:000:00