Nemlig.com-ejer misser central deadline fra Københavns Kommune

Det omstridte leveringsfirma Intervare A/S har ikke kunne dokumentere, at virksomheden har efterbetalt 280.000 kroner i manglende løn til en række af selskabets chauffører, der leverer varer til Københavns Kommunes borgere. Selskabets kontrakt med kommunen kan være på spil.

Leveringsfirmaet Intervare A/S, der også ejer Nemlig.com, er endt i en større kontrovers om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der kører varer ud for Københavns Kommune. Chaufføren på billedet har ikke noget med artiklen at gøre. 
Leveringsfirmaet Intervare A/S, der også ejer Nemlig.com, er endt i en større kontrovers om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der kører varer ud for Københavns Kommune. Chaufføren på billedet har ikke noget med artiklen at gøre. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Søren Dahl

I slutningen af august fik leveringsfirmaet Intervare A/S klar besked fra politikerne på Københavns Rådhus: 

Indenfor to uger skulle virksomheden dokumentere, at den havde efterbetalt godt 280.000 kroner til i alt otte chauffører, der leverer varer til kommunens ældre og syge borgere.

Ifølge kommunens kontrolenhed var chaufførerne blevet underbetalt igennem mindst tre måneder. 

Fristen er dog nu overskredet, uden at kommunen har modtaget den tilstrækkelige dokumentation for, at chaufførerne har fået den løn, som Intervare angiveligt skylder dem. 

Det oplyser Københavns Kommune til Altinget. 

Overborgmester Lars Weiss (S) kaldte tilbage i august fristen, der udløb endeligt 10. september for "sidste udkald" for Intervare A/S til at dokumentere, at firmaet har orden i løn og arbejdsvilkår. 

Altinget har forsøgt at få en kommentar fra Lars Weiss til denne artikel, men det har ikke været muligt. 

Udover dokumentationen for den manglende løn, har Københavns Kommune også krævet, at Intervare A/S sendte lønsedler for de otte chauffører i hele den periode på godt tre år, hvor Intervare A/S har haft kontrakt med kommunen. 

Ifølge Københavns Kommune har Intervare heller ikke leveret lønsedler for perioden, der strækker sig fra 2017 til i år. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024