København udskriver bøder for rekordbeløb til leverandører: Nemlig.com-ejer skal betale 4,2 millioner

Københavns Kommunes CSR-enhed rejste sidste år krav om efterbetaling for knap fem millioner kroner fra kommunale leverandører, der har underbetalt deres ansatte, viser ny rapport. Tallene dokumenterer, at kommunens kontrolindsats er "effektiv og nødvendig", mener overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Placeholder image
Det er særligt blandt transportvirksomheder, der blandt andet leverer varer til københavnske borgere, at Københavns Kommunes kontrolenhed har fundet eksempler på underbetaling.  Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Opdateret 11:58 med kommentar fra Intervare. 

Når Københavns Kommunes kontrolfolk tager på besøg hos kommunens leverandører, opdager de i stigende grad snyd med løn og anden udnyttelse af ansatte. 

Det viser den årlige rapport om kommunens indsats mod social dumping, der netop er blevet offentliggjort. 

Af rapporten fremgår det, at kommunen i 2021 rejste krav om efterbetaling for i alt 4,7 millioner kroner fra leverandører, der ikke havde betalt deres ansatte den løn, de havde krav på i forhold til kommunens arbejdsklausuler. 

Dermed har kommunen rejst krav om et beløb, der er næsten tre gange højere sammenlignet med sidste år. 

Ifølge overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) viser det høje beløb, at Københavns Kommunes kontrolindsats er "effektiv og nødvendig". 

"Selvom de fleste virksomheder opfører sig ordentligt, så er det tydeligt, at der stadig er brodne kar blandt de virksomheder, som kommunen samarbejder med," siger Sophie Hæstorp Andersen.

"I det lys er jeg glad for, at vores kontroller sikrer en rekordhøj efterbetaling til de medarbejdere, som er blevet snydt," tilføjer hun. 

"Intervare-sagen fortæller mig, at vi skal blive ved med kigge virksomhederne i kortene, og også holde grundigt øje med de virksomheder, som vi har haft et langvarigt samarbejde med,"