Nemlig.com-ejer får bøde på over 300.000 kroner af Gentofte Kommune

Gentofte Kommune har givet leveringsfirmaet Intervare A/S en bod på flere hundrede tusinde kroner for underbetaling af lageransatte og chauffører, der har bragt varer ud til kommunens borgere. Kommunen er i gang med en større undersøgelse af løn- og arbejdsforhold i virksomheden. 

Intervare, der også ejer Nemlig.com, bringer varer ud til borgere i en lang række kommuner. Chaufføren på billedet har intet med artiklen at gøre. 
Intervare, der også ejer Nemlig.com, bringer varer ud til borgere i en lang række kommuner. Chaufføren på billedet har intet med artiklen at gøre. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Søren Dahl

Manglende løn og forkert betaling af ansattes pension. 

Det var blandt de ting, som Gentofte Kommunes kontrolenhed konstaterede, da de tilbage i maj tog på uanmeldt besøg hos Intervare A/S og datterselskabet Nemlig.com.

I forbindelse med kontrollen undersøgte Gentofte Kommune løn- og arbejdsforhold for lagerarbejdere i de to virksomheder, samt chauffører, der bringer varer ud til kommunens borgere.

Undersøgelsen viste flere brud på den såkaldte arbejdsklausul, der dikterer løn- og arbejdsvilkår for ansatte og underleverandører i kommunen.

Således havde Intervare betalt for lidt i pension til flere lagerarbejdere, mens en chauffør manglede løntillæg og pension.

{{toplink}}
Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Derudover konstaterede Gentofte Kommunes kontrolfolk brud på reglerne om hviletid. 

Det har nu ført til, at Gentofte Kommune har givet Intervare en bod på i alt 304.000 kroner.

Samtidig har kommunen tilbage i maj opsagt samarbejdet med virksomhedens datterselskab Nemlig.com. 

0:000:00