Nyt skridt i sag om millionsvindel: Nu sigtes Britta Nielsen for bedrageri og forfalskning

SIGTET: Britta Nielsen er nu blevet sigtet for svindel for 117 millioner kroner fra Socialstyrelsen. Tiltalen lyder på groft bedrageri, dokumentforfalskning og embedsmisbrug.

64-årige Britta Nielsen overførte mere end 300 gange satspuljemidler til sig selv. 
64-årige Britta Nielsen overførte mere end 300 gange satspuljemidler til sig selv.  Foto: Phill Magakoe / AFP / Ritzau Scanpix
Astrid Johanne Bjørnskov

Sagen om den 64-årige Britta Nielsen, der i årtier formåede at svindle med satspuljemidler, har i dag udviklet sig. Hun er blevet sigtet for at have svindlet Socialstyrelsen for 117 millioner kroner. Det skriver Anklagemyndigheden.
 
Tiltalen lyder på groft bedrageri, dokumentforfalskning og embedsmisbrug. Ifølge anklageskriftet har Britta Nielsen over 300 gange overført penge fra offentlige tilskudsmidler til sig selv over en periode på 25 år.

Der er tale om penge fra satspuljen, som er midler tiltænkt de svageste grupper i samfundet. Anklagemyndigheden vil nu kræve 113 millioner kroner konfiskeret.

"Vi leder meget bredt efter pengene og værdier, herunder indestående på konti, biler og fast ejendom, i både Danmark og udlandet, og vi har fundet en del, som vi mener er omfattet af konfiskationskravet" siger Morten Niels Jakobsen, der er statsadvokat og chef for Særlig Økonomisk og Internationlal Kriminalitet, SØIK.

Svindelen er foregået fra 1993 til 2018, og det er uvist, hvor mange penge det vil være muligt at inddrive, tilføjer Morten Niels Jakobsen.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til debat@altinget.dk.

"At samfundet nogensinde får alle pengene tilbage, kan jeg desværre ikke love, men vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at så mange penge som overhovedet muligt kommer retur til statskassen."

Det er endnu ikke besluttet, hvornår Britta Nielsens sag skal for retten. Anklagemyndigheden oplyser desuden i pressemeddelelsen, at det stadig efterforskes, om der kan rejses tiltale mod andre i forbindelse med sagen.  

"At samfundet nogensinde får alle pengene tilbage, kan jeg desværre ikke love"

Morten Niels Jakobsen, Statsadvokat

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Niels Jakobsen

Departementschef, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
cand.jur. (Aarhus Uni 1999)