Omfanget af chikane og trusler mod lokalpolitikere skal kulegraves

SKYGGESIDEN: Kommuner, regioner og staten går sammen om en ny undersøgelse, der skal klarlægge problemet med trusler og chikane mod lokalpolitikere. Det skal give nye tiltag og en opdateret hjælp til lokalpolitikere.

Chikane og trusler mod kommunalpolitikere skal bekæmpes.

Derfor skal problemet i første omgang undersøges nærmere for at give mere viden til udarbejde flere konkrete initiativer, der kan modvirke tendensen. Det oplyser Kommunernes Landsforening.

”I første omgang skal vi lave en mere dækkende undersøgelse i samarbejde med Økonomi- og Indenrigsministeriet og Danske regioner,” siger Solvejg Schultz-Jakobsen, sekretariatschef i KL.

Desuden vil KL kigge på den vejledning, der blev udarbejdet i samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste (PET) i 2006, og som siden har skulle vejlede lokalpolitikere om blandt andet at håndtere trusler og chikane.

”Vi vil i samarbejde med Økonomi- og Indenrigsministeriet og Danske Regioner opdaterer den vejledning, vi lavede med PET, så der kan ligge noget nyt til de nye kommunalbestyrelser,” siger Solvejg Schultz-Jakobsen og refererer til de medlemmer, der indtræder i bestyrelserne efter kommunalvalget 21. november.

Der vil altså ikke komme nogen konkrete tiltag inden kommunalvalget 21. november. Men hurtigt herefter, lover hun:

”Det bliver et meget hurtigt arbejde, så vi burde have noget klart inden jul.”

Fire ud af ti
Omfanget af trusler og chikane mod lokalpolitikere blev synligt, efter at Altinget i september 2017 udgav en undersøgelse, der viste, at en ud af fire lokalpolitikere selv havde oplevet det.

Det førte til, at økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) indkaldte samtlige af Folketingets partier til en drøftelse af problemet.

Dansk Folkeparti var klar til at hæve straffen for trusler og chikane mod politikere.

”De betingede fængselsdomme skal gøres ubetingede. Folk skal ind og brumme den,” lød det dengang fra Søren Espersen, grundlovsordfører for Dansk Folkeparti.

Forrige artikel Her er Skatteministeriets syv nye styrelsesdirektører Her er Skatteministeriets syv nye styrelsesdirektører Næste artikel Ole Birk fremsætter forslag, som ingen vil have Ole Birk fremsætter forslag, som ingen vil have
Messerschmidt bliver næstformand i DF

Messerschmidt bliver næstformand i DF

ROKADE: Søren Espersen stopper i DF's gruppeledelse. Det giver plads til, at Morten Messerschmidt kan overtage posten som næstformand i partiet.