Overblik: Mens nogle kandidater ryger ud med 4.000 stemmer, brager andre ind med få hundrede stemmer

Dansk Folkepartis næstformand René Christensen må vige pladsen i Folketinget for debutanter med få hundrede personlige stemmer. Få overblikket over folketingsmedlemmerne med færrest personlige stemmer og de fravalgte kandidaterne med flest stemmer.

Med mere end 4.000 stemmer kommer René Christensen (DF, tv.) ikke kommer i Folketinget, imens Lise Bech (DF, midten) og Søren Egge Rasmussen (Ø, th.) kommer ind med under 1.000 stemmer. 
Med mere end 4.000 stemmer kommer René Christensen (DF, tv.) ikke kommer i Folketinget, imens Lise Bech (DF, midten) og Søren Egge Rasmussen (Ø, th.) kommer ind med under 1.000 stemmer. Foto: Philip Davali, Mads Claus Rasmussen og Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

264.

Det er tallet for, hvor få stemmer der skal til for at blive valgt til Folketinget i nogle kredse.

Samtidig må etablerede politikere med mere end 4.000 personlige stemmer vinke farvel til de vante omgivelser på Christiansborg.  

Få overblikket over kandidaterne, der med flest stemmer er blevet fravalgt og med færrest stemmer er blevet valgt til Folketinget.

På trods af kandidaternes magtfulde poster og tusindvis af personlige stemmer var det ikke nok til at komme i Folketinget.

SF’s Lise Müller er den folketingskandidat, der på tværs af alle storkredse har fået flest stemmer men stadig ikke nok til at blive valgt ind i Folketinget. Partiet, der kun fik ét mandat i Fyns Storkreds, fik i stedet politisk ordfører Karsten Hønge ind. Det var en difference på 603 personlige stemmer, der gjorde udfaldet.

Venstre mistede 20 mandater til det seneste folketingsvalg. Det mærkede Kristian Pihl Lorentzen og Eva Kjer Hansen, da de med henholdsvis 4.595 og 4.224 stemmer alligevel ikke kom i Folketinget.

I Sjællands Storkreds fik den socialdemokratiske udenrigsminister, Jeppe Kofod, det ottendehøjeste stemmetal, men 4.279 personlige stemmer var ikke nok i kredsen, hvor Socialdemokratiet kun fik syv mandater. Tre af mandaterne gik til ministrene Kaare Dybvad BekMagnus Heunicke og Astrid Krag.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024