Pape forsvarer Ellemann: Jeg ved, hvor svært det er at være ny formand

SOMMERMØDE: Det er aldrig en nem opgave at blive ny formand for et parti, men Jakob Ellemann-Jensen skal nok finde sine ben som leder af Venstre. Sådan lød det fra Søren Pape Poulsen (K) under Sommermødet, hvor han også bakkede op om Inger Støjberg.

På trods af en lidt hård start skal det nok lykkes Jakob Ellemann-Jensen at bære rollen som formand for Venstre og leder af oppositionen.  

Sådan lød det fra Konservatives politiske leder, Søren Pape Poulsen, under et interview med journalist Søren Lippert ved Altingets Sommermøde.

”Jeg har prøvet at være ny formand for et parti. Det er saftsuseme svært. Man skal rigtig meget både internt og eksternt. Og Jakob er ikke der endnu, hvor han bare pisker derudad, og nu kører det bare. Men han skal nok finde sine ben,” sagde Søren Pape Poulsen, som i 2014 overtog lederposten i Konservative fra Lars Barfoed.

Venstre skal tage blå lederrolle
Søren Pape Poulsen vedkendte, at det i øjeblikket ”godt kunne gå bedre” i blå blok. Direkte adspurgt om han selv burde påtage sig rollen som leder af oppositionen, understregede han dog, at den rolle stadig lå hos Venstre.  

”Jeg synes, at det ville være helt vildt at sige, at jeg melder mig ind som leder, hvis man kigger på, hvor mange mandater jeg repræsenterer. Det er jo bare sådan, at Venstre er langt det største parti. Og formanden for Venstre, må man jo også forvente, tager en lederrolle i oppositionen,” lød det fra Søren Pape Poulsen.

Han hæftede sig ved, at partierne i blå blok snakker bedre sammen, ”end folk tror”.

Stoler på Støjberg
Under snakken om Venstre blev den konservative leder også spurgt ind til sagen om den igangværende kommission, der skal klarlægge tidligere udlændingeminister Inger Støjbergs (V) instruks om at adskille alle asylsøgende par, hvor den ene var under 18 år.

Her lagde Søren Pape Poulsen vægt på, at han bevidst ikke ville udtale sig om eller fælde dom i sagen, så længe kommissionen er i gang med sit arbejde. Han stoler dog på, at Inger Støjberg taler sandt, når hun i retten siger, at det fra starten var meningen, at der kunne ske en individuel vurdering af de unge asylpars sager, inden de kunne blive adskilt. 

”Jeg har ikke grundlag for at tro andet. Det må kommissionen så redegøre for. Jeg kender Inger som en rigtig dygtig politiker, og jeg går da ud fra, at hun taler sandt,” sagde Søren Pape Poulsen og tilføjede, at nogle at de ting, som er kommet frem i kommissionen, har fået ham op af stolen.

”Jeg må bare sige, og så går jeg ikke mere ind i det, men hvis en styrelse mener, at de skal agere på vegne af pressemeddelelser, så er jeg dælme bekymret for, hvordan vores samfund fungerer,” lød det fra Søren Pape Poulsen.

Forrige artikel Hummelgaard: En nøgleopgave at lægge skinner ud, så unge kan klare arbejdslivet Hummelgaard: En nøgleopgave at lægge skinner ud, så unge kan klare arbejdslivet Næste artikel EU-parlamentarikere strides om europæisk pandemiberedskab EU-parlamentarikere strides om europæisk pandemiberedskab
Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

AJOUR: Den nye udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, vil forsøge at skabe modtagecentre uden for EU til asylbehandling. Men den opgave er nærmest umulig, mener aktørerne på udviklingsområdet. Hør mere om Mortensens vigtigste opgaver i dagens udsendelse.