PostNord lover kommunale brevstemmer til tiden

KV17: Alle brevstemmer til kommunalvalget 21. november skal nok nå frem i tide. Det skal en ny aftale mellem Kommunernes Landsforening og PostNord sikre.

Når stemmerne til kommunal- og regionsrådsvalget skal tælles op på valgdagen 21. november, vil alle brevstemmer også være nået frem.

Det garanterer Kommunernes Landsforening (KL) og PostNord, der mandag har indgået en aftale, der skal sikre, at brevstemmerne kommer frem. Og det er Solvejg Schultz-Jakobsen, der er sekretariatschef i KL, glad for.

"Helt grundlæggende er det jo vitalt i et demokrati, at alle borgere har mulighed for at afgive deres stemme – uanset om de møder op fysisk på et valgsted eller sender den med brev. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at vi i et godt samarbejde med PostNord har fundet en løsning, som sikrer netop det," siger Solvejg Schultz-Jakobsen.

PostNord har i længere tid været i krise, og det har blandt andet medført, at der ikke bliver sendt såkaldte quickbreve om lørdagen. Og netop det har skabt tvivl om, hvorvidt brevstemmerne til kommunalvalget 21. november vil kunne nå frem i tide.

Men det har KL og PostNord nu fundet en løsning på, så alle brevstemmer, der afgives i én kommune af en borger, som bor i en anden kommune, når frem i tide. Aftalen betyder, at alle de stemmer, som skal sendes fra én kommune til en anden, i perioden mellem 13. og 17. november samles ét sted i den enkelte kommune. Lørdag inden kommunalvalget – altså 18. november – afhenter PostNord brevstemmerne i kommunerne og sorterer og leverer dem søndag 19. november i hjemkommunen.

Forrige artikel Politisk overblik: S brugte millioner på valgkampagne, der aldrig blev til noget Politisk overblik: S brugte millioner på valgkampagne, der aldrig blev til noget Næste artikel Ny VU-formand vil kæmpe for fri hash Ny VU-formand vil kæmpe for fri hash