Debat

Radikale: Byrådsmedlems vilde udtalelser om mordet på Samuel Paty er selvfølgelig ikke radikal politik

Det radikale byrådsmedlem Elif Demir Gökce afviser, at den franske lærer Samuel Paty blev slået ihjel af en muslim. Det er vilde udtalelser og det er ikke Radikales holdning, skriver landsformand Mikkel Irminger Sarbo, der nu vil tage en seriøs samtale med Gökce.

Jeg forstår udmærket, at Gökce og andre muslimer har behov for
at holde en terrorist som Abdoullakh Anzorov ud i udstrakt arm. Men det er ikke en undskyldning for at betvivle
terroristens identitet, person eller religion, skriver Radikales landsformand.
Jeg forstår udmærket, at Gökce og andre muslimer har behov for at holde en terrorist som Abdoullakh Anzorov ud i udstrakt arm. Men det er ikke en undskyldning for at betvivle terroristens identitet, person eller religion, skriver Radikales landsformand.Foto: Charles Platiau/Ritzau Scanpix
Mikkel Irminger Sarbo
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Den seneste tid er debatten om Muhammedtegningerne blusset op igen, og den har også fundet vejen her til Altingets spalter. Denne gang aktualiseret i spørgsmålet om, hvorvidt tegningerne kan, skal eller bør vises i folkeskolen.

Desværre har der også været et indlæg fra den radikale byrådspolitiker Elif Demir Gökces, der har sået tvivl om, hvad Radikale Venstres politik er på området. I sit indlæg skriver Gökce, at hun mener, at det ville være forkert overhovedet at vise tegningerne til børn i folkeskolen.

Lad mig derfor slå det helt fast: Indlægget er et udtryk for byrådsmedlemmets personlige holdning og ikke Radikale Venstres politik. Radikale Venstre mener, at det er godt, at elever undervises i Muhammedkrisen. Og tegningerne er naturligvis en central kilde i den sammenhæng.

Vilde udtalelser

Radikale Venstre er et parti, der ønsker at sætte folkeskolerne fri. Vi er imod alle former for kanonlister og politisk detailstyring. Vi mener ikke, at politikerne skal diktere, hvad lærerne skal undervise i, og vi ønsker derfor ikke at gøre specifikt undervisningsmateriale obligatorisk.

Radikale Venstre mener, at det er godt, at elever undervises i Muhammedkrisen, og tegningerne er naturligvis en central kilde i den sammenhæng

Mikkel Irminger Sarbo
Landsformand for Radikale Venstre

Hvis vi overhovedet skal gå ned ad den vej, så skal ønsket komme fra lærerne, ikke fra en værdikamp på Christiansborg. Det gjorde Radikale Venstres børne- og undervisningsordfører Lotte Rod også tydeligt fra Folketingets talerstol, da de i sidste måned diskuterede spørgsmålet.

Men debatten har siden udviklet sig og handler nu ikke kun om undervisning i Muhammedtegningerne. I radioprogrammet Alis Fædreland på 24syv fik Elif Demir Gökce sagt om mordet på den franske skolelærer Samuel Paty, at ”det er i hvert fald ikke en muslim, der har slået ham ihjel”.

Det har fået Adam Holm til at skrive et nyt indlæg i Altinget, hvor han kritiserer Gökces udtalelser. Og det forstår jeg i den grad godt. For det er nogle vilde udtalelser, og jeg vil nu tage en kop kaffe og en seriøs samtale med Gökce.

Jeg forstår udmærket, at Gökce og andre muslimer har behov for at holde en terrorist som Abdoullakh Anzorov ud i så udstrakt arm som overhovedet muligt. Men det er ikke en undskyldning for at betvivle terroristens identitet, person eller hvilken religion, han bekender sig til.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Adam Holm

Journalist og studievært, Danmarks Radio, forfatter
ph.d. i historie (Københavns Uni. 2003)

Elif Demir Gökce

Byrådsmedlem (KD), Brøndby Kommune

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024