SF betaler også EU-støtte tilbage

TILBAGEBETALING: SF betaler nu 57.000 kroner tilbage til sin gruppe i Europa-Parlamentet for støtte til Folkemødet.

Også SF betaler nu EU-støttemidler tilbage. Det skriver BT.

Der er tale om 57.000 kroner, som SF betaler tilbage til Den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet. SF's gruppe i Europa-Parlamentet havde nemlig under Folkemødet i 2015 betalt 28.484 kroner for SF's telt, inventar og strøm. Derudover blev der også brugt 20.000 kroner på en avisannonce, som orienterede om SF's telt på Folkemødet. Den Grønne Gruppe har tidligere støttet SF ved Folkemødet, men i 2015 sluttede Folkemødet fire dage før folketingsvalget, og det ændrede ifølge gruppen konteksten for arrangementet.

"Gruppen blev ikke gjort bekendt med denne ændrede kontekst på det tidspunkt," skriver Den Grønne Gruppe ifølge BT.

Partier må ifølge Parlamentets regler ikke bruge EU-støttemidler til aktiviteter, der angår en national valgkamp. Og derfor betaler SF nu 57.000 kroner tilbage til Den Grønne Gruppe.

Ifølge Margrete Auken, der er SF's EU-parlamentariker, er Den Grønne Gruppe helt enig i, at arrangementet på Bornholm var EU-relateret og ikke havde noget med valgkamp at gøre.

”Selv om gruppen ikke beder om at få midlerne tilbageført til budgettet, har vi alligevel valgt at gøre det, da vi er enige med gruppens ledelse i, at der ikke må herske den mindste tvivl om den korrekte anvendelse af disse midler,” siger hun i en skriftlig kommentar.

Tidligere har Europa-Parlamentet tvunget Dansk Folkeparti til at betale over halvanden million kroner tilbage, som blandt andet var blevet brugt til at leje en skonnert, som sejlede rundt til danske havne før kommunalvalget. EU's anti-svindelenhed OLAF er netop nu i gang med en undersøgelse, der skal klargøre, om Dansk Folkeparti har misbrugt støttemidler fra det omdiskuterede europæiske parti MELD og den tilhørende fond FELD.

I sidste uge kom det frem, at også Konservative og Liberal Alliance betaler EU-støttemidler tilbage.

Forrige artikel Flygtningekrisen sender flere penge ind i organisationerne Flygtningekrisen sender flere penge ind i organisationerne Næste artikel Nordisk Råd vil oprette EU-kontor i Bruxelles Nordisk Råd vil oprette EU-kontor i Bruxelles