"Simpelthen sygt": Lækket lydfil får eksperter til at kritisere ledelsen i prisvindende ngo

Eksperter i ledelse og arbejdsmiljø kaldet det "sygt" og "abnormt", at bestyrelsen i den prisvindende ngo Liva ville installere direktør Flora Ghosh i en separat lejlighed for at isolere hende fra medarbejderne. Den oplagte løsning var at "fjerne hende fra stillingen," lyder det.

"Imod al sund fornuft". Sådan lyder ledelsesprofessor Steen Hildebrandts vurdering af Liva-toppens lejlighedsplaner. 
"Imod al sund fornuft". Sådan lyder ledelsesprofessor Steen Hildebrandts vurdering af Liva-toppens lejlighedsplaner. Foto: Niels Ahlmann Olsen / Scanpix
Søren DahlRasmus Dahl Løppenthin

Flere eksperter retter nu skarp kritik af den prisvindende ngo Liva, der årligt modtager tocifrede millionbeløb fra det offentlige til at hjælpe udsatte kvinder.

Det sker i kølvandet på Altingets afsløring af, at bestyrelsen i den prisvindende ngo Liva lagde planer om at placere organisationens direktør Flora Ghosh i en separat lejlighed for at få "hende lidt væk" fra foreningens ansatte.

Måske vurderer bestyrelsen, at Flora Ghosh er for værdifuld for Liva i forhold til at skaffe midler til organisationen, eller at hun har den politiske adgang, der skal til.

Paul Conway
Lektor og arbejdsmiljøforsker ved Københavns Universitet

Ifølge Altingets oplysninger lykkedes det ikke Liva-toppen at få Flora Ghosh installeret på et kontor i en separat lejlighed, væk fra personalet. Men alene planerne er særdeles opsigtsvækkende, vurderer ledelsesekspert Steen Hildebrandt.

"Det er fuldstændig abnormt. Det er jo det modsatte af det, der skulle foregå. En leder skal jo være tæt på sine medarbejdere og kunne tale med sine medarbejdere," siger Steen Hildebrandt, professor emeritus i organisations- og ledelsesteori på Institut for Marketing og Organisation, Aarhus Universitet.

"At man (bestyrelsesformanden, red.) ville fjerne hende, så hun havde svært ved at komme i kontakt med sine medarbejdere, det er jo simpelthen sygt. Det strider mod al mulig sundt fornuft," tilføjer han. 

Flora Ghosh har i flere omgange været centrum for en lang række beskyldninger om mobning og overfusning af ansatte.

Livas bestyrelse og øvrige ledelse har indtil nu afvist anklagerne, men nu viser en hemmelig lydfil altså, at bestyrelsen for år tilbage har erkendt direktørens problematiske rolle og havde til hensigt at fjerne hende fysisk fra medarbejderne.

Læs også

Forsker: Oplagt løsning at fjerne direktør 

Lektor og arbejdsmiljøforsker ved Københavns Universitet Paul Conway mener heller ikke, at Liva-bestyrelsens plan om at fjerne Flora Ghosh fra Livas ansatte er en holdbar løsning. 

"Måske vurderer bestyrelsen, at Flora Ghosh er for værdifuld for Liva i forhold til at skaffe midler til organisationen, eller at hun har den politiske adgang, der skal til. Uanset hvad kan det ses af medarbejderne. som om hun bliver prioriteret over deres velbefindende," siger Paul Conway. 

Hvordan ser du på, at bestyrelsesformanden foreslår at installere Flora Ghosh i en separat lejlighed for at skærme medarbejderne mod hendes vredesudbrud?

"Det virker som en meget kortvarig beslutning. Det kan måske hjælpe på kort sigt, men det er usandsynligt, at det holder hende væk fra medarbejderne i længere tid, eller at det skulle løse de grundlæggende problemer, som organisationen kæmper med.

Hvad skulle bestyrelsen have gjort i stedet for?

"Når der er så mange indikatorer på, at direktøren (Flora Ghosh, red.) er hovedårsagen til de langvarige arbejdsmiljøproblemer, som Liva har kæmpet med, så ville den oplagte løsning være at fjerne hende fra stillingen eller sørge for, at hun ikke længere har medarbejderansvar," siger han. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Liva.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024