Slagelse-borgmester melder hele byrådet til politiet

POLITIANMELDT: Slagelses byråd har meldt sig selv til politiet for læk af fortrolige oplysninger.

Slagelses borgmester, Stén Knuth (V) har meldt hele kommunens byråd til politiet.

Det skriver Sjællandske.

Det sker, efter at fortrolige oplysninger om en planlagt fyring af en af kollega er blevet lækket til pressen.

"Vi bliver nødt til at sende et klart signal til omverdenen om, at det vil vi ikke finde os i, og nu må vi komme til bunds i sagen,” siger borgmester Stén Knuth til Sjællandske.

Politianmeldelsen kommer efter et møde i økonomiudvalget, hvor samtlige politikere stemte for en undersøgelse af sagen.

Borgmester Stén Knuth peger på, at det er uholdbart, når politikere bryder deres tavshedspligt, ligesom han kalder det ”en meget utryg situation”, når fortrolige oplysninger spredes på den måde.

Ifølge kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er en politianmeldelse eneste måde at få undersøgt sagen på. Det er meget sjældent, at et byråd politianmelder sig selv, men ifølge Roger Buck kan kommunen ikke selv stå for en undersøgelse.

"Kommunens egen undersøgelse vil intet være værd, for hvis man endelig finder noget, skal politiet alligevel i gang. At et helt byråd politianmeldes, er dog ikke hverdagskost," siger han til Sjællandske.

 

Forrige artikel Velpolstrede V-borgmestre tøver med skattelettelser Velpolstrede V-borgmestre tøver med skattelettelser Næste artikel Regeringen vil fordoble eksport af dansk energiteknologi Regeringen vil fordoble eksport af dansk energiteknologi
Coronakrisen udskyder COP26-klimatopmødet

Coronakrisen udskyder COP26-klimatopmødet

UDSKUDT: Årets store FN-klimatopmøde, der skulle finde sted i den skotske by Glasgow til november, bliver udskudt til 2021 på grund af coronaudbruddet. Det oplyser den britiske regering onsdag aften.