Socialrådgivernes næstformand vil i Folketinget for SF

NAVNE: Næstformand for Dansk Socialrådgiverforening Niels Christian Barkholt stiller op til det kommende folketingsvalg for SF. Dermed står socialrådgiverne til at skulle have både ny formand og næstformand.

Efter at være blevet et kendt socialpolitisk ansigt som næstformand for Dansk Socialrådgiverforening meddelte Niels Christian Barkholdt lørdag, at han er ny folketingskandidat for SF i hovedstaden.

Niels Christian Barkholt har de seneste seks år været næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, og han har beskæftiget sig med socialt arbejde i mere end 20 år. Den viden vil han tage med ind i sit politiske virke. 

"Der er brug for en kæmpe forandring i hele beskæftigelsessystemet og indsatserne for udsatte børn og unge, der i den grad lider af en alt for kompliceret lovgivning og konstante besparelser," siger Niels Christian Barkholt.

Behov for social investeringsplan
Ifølge ham betyder mangel på ressourcer, at kommunerne ikke kan leve op til lovgivningen, og at de offentligt ansatte ikke kan skabe de nødvendige relationer til borgerne.

"Der er brug for en ny visionær socialpolitik og en ambitiøs investeringsplan. Nogle er villige til at bruge 58 milliarder til en bro over Kattegat. Jeg vil hellere afsætte 58 milliarder til at udvikle velfærdssamfundet," siger Niels Christian Barkholt.

Kandidaturet betyder, at Niels Christian Barkholt ikke genopstiller til posten som næstformand i Dansk Socialrådgiverforening. Men han vil fortsætte sit socialpolitiske arbejde. 

Farvel til rolle som næstformand
"Jeg stiller mig til rådighed for SF, ikke fordi jeg er færdig med den dagsorden, jeg har kæmpet for i Dansk Socialrådgiverforening. Tværtimod. Det er den samme dagsorden bare i en anden skala," siger han.

Også socialrådgivernes formand Majbrit Berlau stopper, da hun per 1. januar 2019 er næstformand for den nye fusionerede FTF/LO-hovedorganisation.

Niels Christian Barkholt er uddannet socialrådgiver og har desuden en kandidatgrad i sociologi fra Aalborg Universitet i 2007 med speciale i udsatte børn og unge. Han blev valgt som næstformand i Dansk Socialrådgiverforening i 2012 og blev genvalgt i 2014 og 2016. 

Han stiller op i Frederiksberg/Hovedstaden. Her stiller Pia Olsen Dyhr også op, og hun var den eneste SF'er i denne kreds, der blev valgt ind i Folketinget ved sidste valg. Özlem Cecik opstillede ligeledes i hovedstaden, men hun kom ikke ind.

,

Forrige artikel Olsen Dyhr med opsang til Løhde og Ziegler: Giv offentligt ansatte ordentlige vilkår Olsen Dyhr med opsang til Løhde og Ziegler: Giv offentligt ansatte ordentlige vilkår Næste artikel 3F-boss til SF-landsmøde: Hold nallerne væk fra OK18-forhandlinger 3F-boss til SF-landsmøde: Hold nallerne væk fra OK18-forhandlinger