Thulesen Dahl efter dom: Morten Messerschmidt kan fortsætte sit politiske arbejde i DF

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, freder foreløbig Morten Messerschmidt trods betinget fængselsdom. Sagen er anket og dermed ikke afgjort, lyder argumentet.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Selv om Morten Messerschmidt fredag blev idømt seks måneders betinget fængsel for svig med EU-midler og dokumentfalsk, kan han fortsætte sit politiske arbejde i Folketinget.

Det er meldingen fra partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) umiddelbart efter, dommen er faldet over Messerschmidt ved Retten i Lyngby.

Morten Messerschmidt gik efter frifindelse i sagen og har valgt at anke dommen til landsretten. Dermed er sagen endnu ikke afgjort, skriver Thulesen Dahl i et opslag på Facebook.

"I vores land er man uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Og når Morten har ønsket at anke til Landsretten, er det først, når Landsretten har vurderet sagen, at vi har et endeligt resultat. Derfor kan Morten selvfølgelig også fortsætte sit politiske arbejde i Dansk Folkeparti," skriver han blandt andet.

Dermed ser det ud til, at Messerschmidt foreløbig kan beholde sin post som næstformand i partiet.

Efter dommen gav Morten Messerschmidt da også selv udtryk for, at han ikke har i sinde at forlade hverken Folketinget eller politik i det hele taget.

"Den her dom er jo ikke endelig, for den er anket. Derfor har jeg også brug for at lave noget andet end at tænke på Meld, og derfor har jeg også tænkt mig at bestride mine politiske hverv," sagde han til den fremmødte presse. 

"Dommen er anket, og det er den jo, fordi jeg tror, den vil ende anderledes, hvis den ender i landsretten," sagde Morten Messerschmidt.

Vil tale med partifællerne
Undervejs i sagen har en række DF'ere givet vidneforklaringer, som har haft betydning for dommeren og domsmændenes dom og som altså ikke har hjulpet Messerschmidt i sagen. Især blev der lagt vægt på gruppeformand Peter Skaarups udsagn om, at han "ikke havde en EU-konference på tapetet" på det tidspunkt, hvor der ifølge Meld skulle have været afholdt en EU-konference med EU-støtte.

Morten Messerschmidt blev efter dommen spurgt, hvad han tænkte om Skaarups vidneudsagn.

"Det tror jeg, jeg vil tale med mine partifæller om, og så må vi jo se på tapeterne der," sagde han og uddybede:

"Jeg er ret overbevist om, at vi kommer til at drøfte den her afgørelse, det ville være underligt andet." 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00