Uffe Elbæk melder sig ud af Alternativet

KRISE: Uffe Elbæk melder sig ud af Alternativet. Det samme gør tre af partiets folketingsmedlemmer, så partiet nu kun har ét medlem tilbage i Folketinget. Men Alternativet består, siger Josephine Fock. 

Det har været en tumultarisk tid for Alternativet, og mandag har partiets stifter, Uffe Elbæk, meddelt, at han melder sig ud af partiet. 

Det er den seneste tids uroligheder i partiet, der er blandt årsagerne til, at Uffe Elbæk nu melder sig ud af partiet, skriver Politiken. 

I et brev til Alternativets medlemmer skriver Elbæk:

"Når jeg nu hopper ud af Alternativet-bussen og op på min egen grønne cykel, er det, fordi jeg ikke længere kan genkende det Alternativ, som jeg var med til at starte". 

Elbæk er også ude på Twitter:

Ud over Uffe Elbæk har også Rasmus Nordqvist, Susanne Zimmer og Sikandar Siddique meldt sig ud af partiet, og de bliver alle fire løsgængere i Folketinget.

Det betyder, at Torsten Gejl er den eneste, der er tilbage i Alternativets folketingsgruppe.

Stiftede partiet sammen med Fock
Uffe Elbæk blev første gang valgt til Folketinget i 2011, dengang for Radikale Venstre.

Han stiftede i 2013 Alternativet med Josephine Fock. 

Umiddelbart før kritikken af Josephine Fock buldrede løs, gav Uffe Elbæk et interview til Altingets magasin, hvor han udtrykte tvivl om sit partis overlevelsesmuligheder. Læs det her:

Fock: Partiet består
Selvom fire ud af fem medlemmer af Alternativets folketingsgruppe dermed har forladt partiet i dag, så består partiet. Det skriver politisk leder Josephine Fock, der ikke selv er en del af folketingsgruppen, i en udtalelse: 

"Jeg vil gerne sige tak til MF-gruppen for deres arbejde, og specielt tak til Uffe Elbæk for at have stiftet partiet sammen med mig og andre gode kræfter i sin tid."

"Det er vigtigt for mig at sige, at Alternativet består," skriver hun videre.

Forrige artikel Klimaredaktør: “Det skal nok give regeringen hovedpine”  Klimaredaktør: “Det skal nok give regeringen hovedpine”  Næste artikel Alternativets Unge trækker sig ud af moderpartiets bestyrelse Alternativets Unge trækker sig ud af moderpartiets bestyrelse
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.