Ugen i dansk politik: Folketinget skal stemme om rigsretssag mod Støjberg

OVERBLIK: Justitsminister Nick Hækkerup skal i samråd om vanvidskørsel, Alternativet skal vælge ny leder, efter at Josephine Fock måtte opgive at samle partiet. Og Folketinget skal stemme om rigsretssag mod Inger Støjberg. Få overblik over ugen i dansk politik. 

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Mandag

 • Klokken 09:30 er der møde i Boligudvalget. Her vil medlemmerne drøfte regeringens hastelovforslag om at begrænse smitterisikoen i forbindelse med boligbyggeri. Lovforslaget skal sikre, at arbejdsgivere, der stiller boliger til rådighed for ansatte, herunder tilrejsende arbejdskraft, sørger for smitteforebyggende tiltag ved indkvartering. Derudover vil udvalget evaluere høring om bæredygtigt byggeri.

 • Beskæftigelsesudvalget holder møde i samme tidsrum. På dagsordenen her er et lovforslag, som stiller krav til arbejdsgivere om, at tilrejsende arbejdskraft PCR-testes for covid-19 efter indrejse i Danmark.

Tirsdag

 • For sjette gang i historien skal Folketinget tirsdag eftermiddag stemme om, hvorvidt et folketingsmedlem skal stilles for Rigsretten. Det sker, når forslag til folketingsbeslutning om rigsretstiltale mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal behandles for sidste gang.

 • Umiddelbart efter den historiske afstemning, går Folketinget tilbage i et mere vanligt gear, når medlemmerne skal forholde sig til en række mere almindelige lovbehandlinger.

 • Klokken 14:00 er der åbent samråd om coronavacciner i Sundheds- og Ældreudvalget, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) besvarer spørgsmål om indkøb af coronavacciner.

 • I Uddannelses- og Forskningsudvalget er der en Politisk drøftelse om at udvidede mulighederne for at tage SU-lån som følge af covid-19.

Onsdag

 • Der er møde i folketingssalen klokken 13, hvor der er spørgetid med ministrene.

 • Klokken 14:00 er der et lukket, virtuelt møde i Kirkeudvalget, hvor eksperter vil komme med input om kristen mission samt aktiviteter mellem religioner i kristne menigheder eller foreninger udenfor folkekirken.

 • Klokken 15:00 er der temamøde med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) om søkortopmåling i Grønland.

Torsdag

 • Der er indkaldt til åbent samråd med forsvarsminister Trine Bramsen (S) klokken 09:30. Her vil der blive spurgt ind til ministerens samarbejde med forsvarschefen og forsvarets ledelse. Det sker, efter Berlingske har beskrevet, hvordan ministeren angiveligt insisterede på at deltage i et interview, som en journalist havde bedt om at få med forsvarschefen.

 • En stribe lovforslag bliver behandlet i Folketingssalen fra klokken 10:00. Det gælder blandt andet et forslag om skærpet indsats mod vanvidskørsel.

 • Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) står til rådighed for spørgsmål klokken 10:15 om, at flere unge oplever lange ventetider for at blive godkendt til særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).  Ministeren er af Venstre og DF blandt andet blevet bedt om at forhold sig til, at flere unge skal igennem ”udmattende” klagesager.

 • Retsudvalg har justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om vanvidskørsel klokken 13:15. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvordan regeringen vil sikre, at politi, anklagemyndighed og domstole kan få nedbragt sagsbehandlingstiden, og om regeringen vil indføre såkaldte straksdomme.

 • Kristian Jensen (V) sidder for bordenden, når 2030-netværket klokken 13:00 skal vende regeringens handlingsplan i forbindelse med opnåelsen af FN’s verdensmål i 2030.

 • I Finansudvalget skal fungerende finansminister Morten Bødskov (S) forholde sig til, hvordan regeringen vil undgå fyringer og betydelige økonomiske tab for Københavns Universitet, efter at byggeriet af Niels Bohr-bygningen er blevet forsinket.
 • Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er i åbent samråd klokken 15:00 samråd om værnemidler, smitteopsporing og situationen på landets sygehuse og plejehjem.

Fredag

 • Mødet i salen er aflyst, og indtil videre ser det derfor ud til at blive en stille dag i dansk politik.

Weekenden

 • Alternativets medlemmer er søndag indkaldt til ekstraordinært landsmøde. Her skal partiet vælge en ny politisk leder. Den nye leder for partiet skal erstatte Josephine Fock, der med egne ord ikke kunne samle partiet og derfor i november valgte at trække sig øjeblikkeligt fra posten. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD), fhv. udlændinge- og integrationsminister
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00