Vidne i Støjberg-sag: Jeg blev bedt om at adskille asylpar uden undtagelse

ULOVLIG INSTRUKS: Tidligere vicedirektør i Udlændingestyrelsen Lene Vejrum fik telefonisk besked på at adskille alle asylpar uden undtagelse. Det fortæller hun torsdag som vidne i Instrukskommissionen.

Udlændingestyrelsens tidligere vicedirektør, Lene Vejrum, fik i februar 2016 telefonisk besked på at adskille alle asylpar uden undtagelse.

Det fortalte Lene Vejrum torsdag, hvor hun vidnede i Instrukskommissionen. Det skriver Ritzau ifølge Politiken.

"Der bliver svaret, at der er ikke andet end den her pressemeddelelse, så vi skal gå i gang med at adskille," sagde Lene Vejrum ifølge Ritzau i Instrukskommissionen.

Kommissionen undersøger forløbet op til tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (S) ulovlige instruks om at adskille asylpar, hvor den ene part var mindreårig.

Besked kom fra afdelingschef
Ifølge Lene Vejrum modtog hun den utvetydige besked telefonisk fra afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Line Skytte Mørk Hansen. Opkaldet var en opfølgning på den omstridte pressemeddelelse med den ulovlige instruks.

Line Skytte Mørk Hansen har tidligere vidnet i sagen. Dengang fortalte hun, at hun gjorde det klart over for Udlændingestyrelsen, at den skulle administrere efter loven. Der kunne dermed være undtagelser, hvor asylparrene ikke skulle adskilles.

"Der har aldrig været tvivl om, at der ville være en ordning, hvor der var undtagelser. Der var en hovedregel, og der ville være undtagelser," sagde Line Skytte Mørk Hansen under sin forklaring ifølge Politiken og TV 2.

Forrige artikel Få overblikket: De skiftede job i løbet af sommeren Få overblikket: De skiftede job i løbet af sommeren Næste artikel Dårlig luftkvalitet får EU til at løfte pegefingeren over for Danmark Dårlig luftkvalitet får EU til at løfte pegefingeren over for Danmark