Ghettodebat: Bliv opdateret inden de nye lister

DEBAT: Torsdag opdateres ghettolisten. Altinget har netop afsluttet en debat om udsatte boligområder, som præsenterer en lang række forslag og nuancer. Få et overblik her.

Regeringen italesætter i regeringsgrundlaget, at indsatsen i ghettoområderne skal forbedres, så der ikke skabes parallelsamfund.

“Det er uacceptabelt, at der i Danmark findes mennesker, der reelt er isolerede fra det omgivende samfund, og som lever efter egne normer og regler,” står der i grundlaget.

Men hvad skal der til for, at en sådan pakke kan gøre en forskel i samfundene?

Altinget samlede et panel, der diskuterede bedre integration i ghettoområderne, som også kastede indlæg af sig fra øvrige aktører.

Læs debatten her:

Kaare Dybvad (S)
Boligordfører. Kaare Dybvad er folketingsmedlem for Socialdemokratiet og forfatter til bogen Udkantsmyten. Han er uddannet cand.scient. i geografi & geoinformatik fra Københavns Universitet og har forud for sit valg til Folketinget arbejdet med regionaludvikling som projektchef i Væksthus Sjælland.

Socialdemokratiet: Ghettoplan må fokusere på årsagerne

Benedikte Kiær (K)

Borgmester i Helsingør siden 2014. Tidligere medlem af Folketinget for Konservative, og socialminister i 2010. Hun har tidligere været chefkonsulent i PrimeTime kommunikation og Seniorkonsulent i Kommunikationsbureauet Rostra.

Borgmester: Sats på børn og unge i den kommende ghettoplan

Borgmester om udsatte områder: De gode erfaringer må ikke gå tabt

Bent Madsen

Adm. direktør for Boligselskabernes Landsforening. Han har været ansat i BL siden 2001. Bent Madsen er uddannet cand.polit. Han har tidligere været ansat i Finansministeriet og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

BL: Lad os fokusere på intelligensreserven i de udsatte områder

BL: Vi må have fast politi tilbage til de udsatte boligområder

Majbrit Berlau

Formand for socialrådgiverne. Berlau er uddannet socialrådgiver. I 2012 blev hun valgt som formand for Dansk Socialrådgiverforening. Indtil da var hun fra 2007 formand i Dansk Socialrådgiverforenings Region Øst og gennem otte år medlem af foreningens hovedbestyrelse.

Socialrådgiverne: Regeringens økonomiske politik bidrager til isolation

Socialrådgiverne: Udsatte boligområder bør blandes med de omkringliggende

Nanna Muusmann

Sekretariatschef i Vollsmosesekretariatet. Sekretariatet er et offentligt privat partnerskab mellem Odense Kommune, boligorganisationerne Civica, Fyns Almennyttige Boligselskab og beboerrepræsentanterne fra Vollsmose. Nanna Muusmann er cand.mag. i organisationskultur og forandringsledelse ved Center for Kulturstudier på Syddansk Universitet og i gang med en master i offentlig ledelse på SDU og Aarhus Universitet.

Vollsmose Sekretariatet: Tænk i gensidigt forpligtende partnerskaber

Vollsmose Sekretariatet: Byg broer til de udsatte boligområder

Carl Christian Ebbesen (DF)
Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune og medlem af KL’s bestyrelse. Carl Christian Ebbesen har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation siden 2001 og organisatorisk næstformand for Dansk Folkeparti siden 2004. Han er uddannet civiløkonom.

DF-borgmester: Færre projekter – flere krav og konsekvenser

Thomas Kastrup-Larsen (S)
Siden januar 2016 har han været formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget og medlem af KL’s formandskab. Thomas Kastrup-Larsen er uddannet i politik og administration fra Aalborg Universitet. I 2007 blev han rådmand i Aalborg, og i 2014 kunne Thomas Kastrup-Larsen sætte sig i borgmesterstolen i Aalborg kommune.

KL: Kun hvis alle står sammen, kan vi gøre op med ghetto-udfordringerne

Øvrige indlæg:

Borgerorganisationer: Historien om de udsatte boligområder har flere nuancer

DKR: Vi skal tænke på tværs af indsatserne

Lektor emeritus: Ghettopakken skal være blød

Forskere: Tænketank forstærker fordomme om boligområder

Adjungeret professor: Det bedste ville være at fjerne ghettolisterne

Forrige artikel Ny debat: Hvordan er det gået med lejeloven? Ny debat: Hvordan er det gået med lejeloven? Næste artikel Adjungeret professor: Det bedste ville være at fjerne ghettolisterne Adjungeret professor: Det bedste ville være at fjerne ghettolisterne