DEBAT: De valg, vi træffer i supermarkedet, har betydning for hele kloden. Derfor er det på tide, at politikerne hjælper forbrugerne til at vælge de klimavenlige, vegetariske alternativer, skriver Caroline Victoria Christensen.
DEBAT: I 1980'ernes Lolland var kødet i centrum for ethvert måltid. Sådan er det ikke længere. Vi har dog endnu til gode at se en egentlig detronisering af kødet, og derfor skal vi give madkulturen et skub i en grønnere retning, skriver CSR-chef Thomas Roland.
DEBAT: Politikerne kan understøtte den vegetariske udvikling ved at indføre en mærkningsordning med inspiration fra f.eks. Fuldkornsmærket, som danskerne i høj grad har taget til sig. Det vil gøre det lettere for forbrugerne at træffe et gennemskueligt vegetarisk valg, mener Daniel Kim Soren.
DEBAT: Det er ikke nok, at vi lægger mindre kød i indkøbsvognen, og at supermarkederne får plantefars i køledisken. Der er også et politisk ansvar i at skabe rammer, der giver mulighed for at vælge mere plantebaseret mad, mener Søren Egge Rasmussen (EL).
Toggle ads