Mona Juul
 svarer 
Simon Kollerup

Mona Juul (K) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om hvilke situationer investeringsforvaltningsselskaberne skal anvende de forskellige reguleringer for outsourcing

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 109, Spørgsmål 12
Ministeren bedes redegøre for, i hvilke situationer investeringsforvaltningsselskaberne skal anvende de forskellige reguleringer for outsourcing og oplyse, om der ikke – uden at komme i strid med den EU-retlige regulering - er muligt at finde andre løsningsmuligheder med henblik på at undgå overimplementering.

Svar fra fredag den 6. marts 2020
Jeg henviser generelt til min besvarelse af spørgsmål 11 ad L 109 for så vidt angår de forskellige regler for outsourcing og i hvilke situationer, at reglerne finder anvendelse.

Det vil reducere beskyttelsesniveauet for investorer m.v. sammenlignet med i dag, hvis man ikke regulerer den del af investeringsforvaltningsselskabernes outsourcing, der ikke er reguleret af andre regler bl.a. i lov om investeringsforeninger m.v. og i lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. (FAIF-loven).

Det vil efter min opfattelse ikke være hensigtsmæssigt ud fra hensynet til at sikre et ensartet regelsæt og et ensartet beskyttelsesniveau.

Det er i øvrigt vurderingen, at investeringsforvaltningsselskaber kun i begrænset omfang outsourcer opgaver, der ikke er reguleret af de mere specifikke regler. Byrderne for selskaberne ved at fastholde det nuværende beskyttelsesniveau vurderes derfor at være beskedne.

0:000:00