svarer 
Joy Mogensen

Kulturudvalget spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om kommentar til henvendelse af 19/5-21 fra Steven Snedker vedr. forhåndsviste links

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 205, Spørgsmål 19
Vil ministeren kommentere henvendelse af 19. maj 2021 fra Steven Snedker vedr. forhåndsviste links, jf. L 205 - bilag 8?

Svar fra fredag den 21. maj 2021
Steven Snedker angiver i sin henvendelse af 19. maj 2021 (bilag 8), at medierne selv har indflydelse på det indhold, som i henvendelsen angives som forhåndsviste links, herunder på sociale medier.

Jeg henviser til mit svar på spørgsmål 3, som ligeledes angår presseudgivernes mulighed for at bestemme, hvilket indhold som angives i links, samt mit svar på spørgsmål 2 fsva. angår links på sociale medier.

Endelig bemærkes, at den foreslåede bestemmelse om presseudgivernes nye ret kun regulerer informationssamfundstjenesters brug af presseudgiveres indhold. Den regulerer ikke privatpersoners brug, da disse ikke er informationssamfundstjenester, og de er ligeledes specifikt undtaget i bestemmelsen.

Joy Mogensen Dok. nr. 21/03441-
0:000:00