Birgitte Bergman
 svarer 
Joy Mogensen

Birgitte Bergman (K) og Kim Valentin (V) spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om at yde teknisk bistand til ændringsforslag med bemærkninger, der indfører en evalueringsbestemmelse for § 35

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 205, Spørgsmål 40
Vil ministeren yde teknisk bistand til ændringsforslag med bemærkninger, der indfører en evalueringsbestemmelse for § 35, således at bestemmelsen evalueres senest i 2023 med henblik på eventuelle justeringer?

Svar fra torsdag den 27. maj 2021
SatCabII-direktivet indeholder allerede en evalueringsbestemmelse.

SatCabII-direktivets artikel 10, stk. 1, angiver følgende:

”Senest den 7. juni 2025 foretager Kommissionen en gennemgang af dette direktiv og forelægger en rapport om de vigtigste resultater for EuropaParlamentet, Rådet og det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg.

Rapporten offentliggøres og gøres tilgængelig på Kommissionens websted.” Forslaget om en evalueringsbestemmelse forstås derfor således, at denne går på de dele af den foreslåede § 35, som ikke følger af direktivet nemlig inkludering af selvstændige streamingtjenester og udvidelse af princippet om direct injection.

Nedenfor er der anført et ændringsforslag med det indhold, som spørgerne beder om.

Det bemærkes, at ændringsforslagets pkt. (24) og placering (§ 91, stk. 7) er foretaget under forudsætning af, at det af Kulturministeriet fremsætte ændringsforslag om evaluering af den foreslåede § 29 a pkt. (23) og placering (§ 91, stk. 6) vedtages.

Ændringsforslag til Dok. nr. 21/03565-2 Forslag til lov om ændring af lov om ophavsret (L 205) f (…):

Til § 1 1) tk. 7:

Stk. 7.

Kulturministeren vil senest i 2023 foretage en evaluering af denne lovs §

35 med henblik på at vurdere behovet for en eventuel justering af ordningen.«

[Evalueringsbestemmelse]

Bemærkninger Til nr. 1 Det foreslås, at den foreslåede ordning vedrørende aftalelicens i § 35 evalueres senest i 2023 med henblik på vurdere behovet for en eventuel justering af bestemmelsen for så vidt angår de dele af bestemmelsen, som indføres med dette lovforslag, og som ikke er direktivbestemte. Det drejer sig om inklusionen af selvstændige streamingtjenester i bestemmelsen samt udvidelse af princippet om direct injection. Evalueringen skal indeholde en vurdering af, om de indførte ændringer har virket efter hensigten, som beskrevet i dette lovforslag.

Joy Mogensen Side
0:000:00