Annoncørbetalt indhold

Aftaler mellem kommune og region vedrørende begravelse eller bisættelse af en afdød

Det er ikke kommunen, der har ansvaret for at arrangere begravelser og bisættelser. Det er dog muligt for dig at søge begravelseshjælp, men der skal du være opmærksom på, at der er en hel del regler at tage hensyn til. Din bedemand på Amager kan selvfølgelig hjælpe dig med at søge begravelseshjælp via borger.dk. Bedemanden er netop til for at give ro og overblik over, hvad der skal ske i begravelsesprocessen, trin for trin.

Lavendia

Der er mulighed for økonomisk støtte fra staten ved et dødsfald
Som skrevet er det muligt at søge økonomisk støtte ved et dødsfald</a>. Støtten ydes af kommunen til den afdødes nærmeste pårørende. Det anbefales altid at undersøge de lokale regler omkring disse emner nærmere, inden du ansøger om økonomisk støtte ved et dødsfald. Hvis du ikke har overskud til at sætte dig ind i det, kan din bedemand helt sikkert også guide dig - og i de fleste tilfælde ordne ansøgningen.

Alt det, der automatisk sker efter et dødsfald: spærring af konti, Digital Post og mere
Når et dødsfald sker, så er der en række ting som automatisk sker. Der vil altid skulle tilkaldes en læge, som foretager et ligsyn og elektronisk udfylder en dødsattest, så personen helt formelt er erklæret død. Når dødsfaldet er sket i hjemmet, så er det egen læge eller, hvis denne ikke er tilgængelig, lægevagten, som udfører ligsynet. På hospitalet er den en læge der, som skriver de nødvendige dokumenter. Når dødsattesten er udformet, bliver alle bankkonti blive spærret samt NemID og Digital Post. Dette betyder, at personen ikke længere kan modtage post digitalt fra det offentlige.

Hvilke ydelser og finansielle støtte du kan få fra din lokale kommune eller region ved et dødsfald
Du vil opleve, at de fleste kommuner tilbyder økonomisk støtte til begravelsesudgifterne, såsom udgifter til gravsted, gravsten og andre relaterede udgifter. Dette beløb kan variere, hvilket du naturligvis skal tage højde for. Derudover har de fleste kommuner også forskellige former for sociale ydelser, der kan hjælpe de efterladte i den svære tid efter et dødsfald. Ikke at forglemme arbejder folkekirken også meget med sorg, og du kan derfor også kontakte din lokale sognepræst, hvis du mangler nogen at tale med i den tid, der følger et dødsfald.

Selvom døden er en uundgåelig del af livet, så er der både nogle sager, der er automatiseret, såsom spærring af konti, men der er også nogle praktiske ting, du skal have styr på selv. Det er altid muligt at få bistand af en bedemand, hvis processen er for uoverskuelig.

0:000:00