Annoncørbetalt indhold

Fordele og ulemper ved at købe en hvalp mod en voksen hund

Købet af en hund er et stort skridt for enhver, og det er de færreste, der finder det nemt at vænne sig til den nye hverdag med et firbenet familiemedlem. I regn og slud skal hunden ud, den kan ikke nødvendigvis være alene hjemme fra starten af, og så skal den selvfølgelig opdrages. Desuden skal du forholde dig til, om du vil købe en voksen hund eller en hvalp. Hver aldersgruppe kommer med sine egne glæder og udfordringer.

Foto: Dyreportal.dk
Dyreportal.dk

Nuttethedfaktoren: Fordele og ulemper ved at købe en hvalp
Der er selvfølgelig den store nuttethedsfaktor, som du får med en hvalp. Desuden vil du opleve stor glæde ved at se din hvalp vokse op og lære nye ting. Det kan dog også betyde, at du skal bruge meget tid på træning af din hvalp, da de ofte har tendens til at gøre ting som ikke er tilladt, såsom at bide i møbler eller tisse på gulvet. Husk på, at der ofte vil være en del rengøring, før hvalpen bliver helt stueren. Dog er det rart selv at selv at kunne præge det nye familiemedlem med socialisering fra starten af livet.

Allerede stueren og slut med lømmelalderen: Fordele og ulemper ved at købe en voksen hund
Voksne hunde har allerede lært de grundlæggende kommandoer og adfærdsregler, som du ellers vil skulle lære sin hvalp. Den er allerede renlig, så du skal heller ikke bekymre dig om at rengøre små tissesøer i stuen. Desuden ved du præcis, hvad du får med en voksen hund, da størrelse og temperament allerede er færdigudviklet. Men det er ikke kun en dans på roser. For det kan tage lidt tid for hunden at knytte sig til sin nye ejer. Måske vil den især i starten måske holde sig lidt på afstand fra sin nye familie eller have andre reaktioner til at skulle være en del af en ny flok - altså din familie.

Livet med en hund - tips til det daglige plejebehov og trivsel
At have en hund er et stort ansvar, og det kræver daglig pleje at sikre, at din hund har det godt. Sørg altid for, at din hund har et trygt og komfortabelt miljø. Det betyder, at du skal give den et sted til ro og afslapning - typisk i form af en kurv. Her kan den slappe af uden forstyrrelser fra andre dyr eller mennesker. Du bør også sikre dig, at der er nok legetøj til rådighed - både indendørs og udendørs - som kan holde din hund underholdt. Men selvom den har både plads til afslapning og leg i hjemmet, så skal den naturligvis også luftes på gåture.

0:000:00