Annoncørbetalt indhold

Gode råd til dig der snart skal til eksamen

Det er helt naturligt at føle sig nervøs og stresset, når man skal til eksamen. En god eksamensforberedelse er derfor det bedste råd, da det giver dig en god fornemmelse af sikkerhed og tillid til din viden. Der er dog flere ting, du kan gøre, som bidrager til en god plan for eksamensforberedelse.

Foto: Studiecoachen
Studiecoachen

Benyt en studiecoach, hvis du har eksamensangst
En studiecoach kan være en god hjælp, hvis du har eksamensangst eller mangler vejledning til at lave en læseplan. Det er ikke alle der har det samme niveau af selvtillid og motivation, når det kommer til at skulle forberede sig til eksamen. Derfor kan det være en stor hjælp at få professionel vejledning fra en studiecoach, som kan give dig de rette redskaber og strategier til at tackle din eksamensforberedelse.

Lav en læseplan for din eksamensforbederelse
For at lave en effektiv læseplan for din eksamensforberedelse, er det vigtigt, at du først og fremmest tager et kig på de emner, som du skal forberede dig til. Dette kan gøres ved at se på pensumlisten, eller hvis der er tale om et bestemt fag, så kan man se på de emner, som der typisk bliver stillet spørgsmål om. Når du har fundet ud af hvilke emner du skal forberede dig til, så er det tid til at begynde planlægningen. Dette kan være alt fra læsning af tekster, øvelser og noter til selvstudie og revision af stoffet. Det er vigtigt at have realistiske mål, når man laver sin læseplan, da det ikke gavner ens motivation, hvis målene er umulige at nå.

Læs til eksamen udenfor dit hjem
Det kan være en god idé at læse til eksamen udenfor dit hjem, da det ofte kan give dig et frisk pust, nye indtryk, og der kan være mindre chance for overspringshandlinger. Det er vigtigt at finde et sted, som du føler dig tryg ved og ikke forstyrres af andre mennesker. Det kunne være i en park, på biblioteket eller måske endda et café.

Husk også at lave andet end at læse til eksamen
Det er vigtigt at huske, at man ikke kun skal læse til eksamen. Det kan være en god idé også at tage pauser fra studiet, så man får noget frisk luft og motion. Dette hjælper med at holde koncentrationen oppe, da det giver et afbræk fra den monotone læsning. Det er sundt at komme ud og være social, og man behøver ikke at have dårlig samvittighed over at have behovet for at komme væk fra læsningen. Man kan også prøve at ændre sin studieplads fra tid til anden - måske endda udenfor i solen?

Eksamensperioden kan være en stressende tid, så det er vigtigt at du forbereder dig grundigt. Få styr på dit skema, lav overskuelige noter og husk at give dig selv pauser undervejs. Prioriter kvalitet fremfor kvantitet og tag de små sejre, som du opnår i løbet af eksamensperioden.

0:000:00