Annoncørbetalt indhold

Sådan finder du job i 2023

Står du imellem jobs eller er du allerede i job men ønsker at søge andre veje, er der mange jobportaler der kan lede dig vej til nye og spændende stillinger. I denne artikel vil vi se nærmere på hvordan du finder dit nye drømmejob og hvordan du derefter scorer den stilling du har fundet og som du virkelig godt kan se dig selv i.

Hunters Race

Find eksempler og få tips til den perfekte ansøgning
Hvad enten du allerede er i job eller om du står som ledig på arbejdsmarkedet, så er der tale om samme proces når du ønsker at score en stilling på arbejdsmarkedet, som du kan se dig selv i i mange år i fremtiden.

Der er nogle få undtagelser der gør vejen til drømmejobbet lidt anderledes end hvad vi her vil tage udgangspunkt i, som hvis du f.eks. bliver headhuntet af en arbejdsplads, så du på denne måde slet ikke når at begynde selve søgningen selv.

Nogle arbejdspladser er også gode til at bruge personalet der allerede er i virksomheden i andre stillinger, for på denne måde har man allerede en person ansat som kender til hele virksomhedens kultur og arbejdsgiveren ved på forhånd også hvad man kan forvente af den ansatte der muligvis skal tilbydes en forfremmelse.

Ser vi bort fra de ovenstående eksempler, så er det nødvendigt selv at søge efter drømmestillingen når man ønsker at gå andre veje og når stillingen er fundet, gælder det om at skrive den bedste ansøgning der kan føre dig til det sidste step i processen, nemlig jobsamtalen. Du kan finde gode eksempler online på hvordan du skriver den bedste ansøgning, som din kommende arbejdsgiver ikke kan få sig til at kassere uden at hive dig forbi til en samtale først.

De 3 faser
Som beskrevet ovenfor, er vejen til drømmejobbet delt op i flere faser. Du har først og fremmest fasen, hvor du finder den stilling du virkelig kan se dig selv i. En stillingen der får dig til at ønske at du kunne starte allerede i morgen. Der findes mange jobportaler online, hvor man kan søge inden for branche, krav med mere, så det kræver bare en masse tid.

Næste fase er at skrive en god ansøgning. Denne fase er meget vigtig at bruge energi og tid på, hvis man virkelig ønsker at få jobbet, for uden en god ansøgning kommer du aldrig videre til selve jobsamtalen.

Den sidste fase er selve jobsamtalen. Denne samtale vil først og fremmest gøre det klart om der er en kemi, der er vigtig for begge parter at mærke. Du kan også finde gode guides online til hvad du skal forberede til din jobsamtale.

Find drømmejobbet
Står du uden job på nuværende tidspunkt, er du muligvis ikke så kræsen i forhold til hvilke jobs der kan være interessante for dig. Du kan her starte med at kontakte forskellige vikarbureauer der har samarbejde med virksomheder indenfor det fag du ønsker at arbejde i. Der findes mange forskellige vikarbureauer i Danmark og det kan sagtens lade sig gøre at være en del af flere af disse på samme tid, så du sørger for at få en form for indkomst, imens du leder efter drømmejobbet.

Når du har ro omkring dig i forhold til det økonomiske område, så er der bedre plads til at dykke ned i selve opgaven om at finde drømmejobbet. Brug de mange jobportaler til at søge hvad der er at finde. Er du ikke bundet geografisk, vil du ikke få glæde af den smarte sortering der omhandler indskrænkning af geografisk område, men du kan i stedet benytte dig af de mange andre værktøjer som jobportaler råder over.

Nogle gange finder man ikke lige drømmejobbet i første omgang, men det er vigtigt ikke at give op. I stedet skal du huske på at der hver dag oprettes stillingsopslag og du kan allerede være heldig i morgen måske. I stedet for bare at gå helt fra jobsøgningen, så benyt dig af jobagenten som bl.a. er en funktion der benyttes på jobindex. Her kan du oprette en agent der vil kontakte dig, når der er jobs der matcher dine ønsker og krav til område, antal timer m.m.

Skriv den perfekte ansøgning
Når først du har fundet drømmejobbet, så er det med at komme til tasterne og arbejde på den bedste ansøgning, du nogensinde har lavet. Det skal være en ansøgning der kan få dig videre til en personlig jobsamtale og du har kun én chance for at komme igennem til de personer der beslutter om de vil se dig til jobsamtale efterfølgende.

Det du skal huske, når du skriver din ansøgning er, at du er i færd med at skulle sælge dig selv. Du skal kunne læse din profiltekst op og have en fornemmelse af, at den person der modtager din tekst vil stå og klappe i hænderne og byde dig velkommen, når du når til din afslutning. De første linjer skal derfor være linjer der fænger ligesom en god historie. Får du skrevet noget der ikke fænger, vil der ikke bruges tid på at læse videre og du bliver hurtigt lagt nederst i bunken efter det resterende tekst blot er skimmet hurtigt igennem.

Brug eksempler på dine kvaliteter som du ønsker at fremhæve. Alle kan påstå at de er positive eller ordensmennesker, men har du specifikke situationer hvor du før har erfaret at det kan være en fordel med dine egenskaber og kvaliteter, så tøv ikke med at dele dine eksempler. Dette kan være med til at du virker spændende og at der opstår et ønske om at lære dig endnu bedre at kende, hvilket selvfølgelig vil føre dig til den endelige jobsamtale.

Sælg dig selv til jobsamtalen
Når du har skrevet den bedste ansøgning af dem alle og bliver tilbudt at komme til en personlig jobsamtale, er det vigtigt at du her er forberedt til samtalen. Har du ikke allerede læst op på virksomhedens historie, bør du starte med at gøre dette, da det viser at du interesserer dig for din kommende arbejdsplads at have viden herom. Vær desuden høflig og nærværende - er kemien der, skal du blot huske at de allerede har godkendt dig fagligt ud fra dit CV som du har sendt med din ansøgning før samtalen.

0:000:00