Annoncørbetalt indhold

Skal du skilles?

 Står du i en situation, hvor dig og din partner har valgt at blive skilt? En skilsmisse er sjældent sjov – dels kan der være mange følelser involveret, ligeledes er der også økonomiske interesser i spil, og har I børn sammen, skal I også beslutte jer for, hvem der har bopælsretten, eller om den skal deles imellem jer.
Herunder har vi samlet 3 punkter, som du skal være opmærksom på i forbindelse med din skilsmisse.

ADVODAN

Forældremyndighed
Har I børn sammen, skal I beslutte jer for, om I skal have delt forældremyndighed, eller om en af jer får fuldforældremyndighed. Som udgangspunkt bliver forældremyndigheden delt, men I kan i fællesskab ændre dette. Kan I ikke blive enige om forældremyndigheden, skal I kontakte Familieretshuset, der i så fald vil forsøge at hjælpe jer med at nå til enighed. Lykkes det ikke, skal sagen for retten - dette kan Familieretshuset nemlig ikke træffe afgørelse i.

Bodeling
Når I skal skilles, skal jeres formue og fælles gæld fordeles imellem jer - dette kaldes for en bodeling. Medmindre I har en ægtepagt med særeje, så har I en fællesformue, og den skal derfor deles ligeligt imellem jer. Har I personlig gæld og ikke en fælles gæld, så skal denne ikke deles imellem jer, det er kun positiv bodel, der skal deles ligeligt imellem jer.

Børnebidrag
Når I skal skilles, og din partner får bopælsretten (bopælsforælder), så skal du betale børnebidrag til din tidligere partner. Dog kan der være undtagelser, hvis barnet bor hos jer lige meget - i så fald skal der som hovedregel ikke betales børnebidrag. Skal en af jer dog betale børnebidrag, kan I selv aftale et beløb, som samværsforælderen skal betale. Aftalen behøver ikke blive sendt ind til Familieretshuset, men I bør altid have en skriftlig aftale. Der kan dog være situationer, hvor Familieretshuset tilsidesætter jeres aftale og fastsætter et andet beløb - det kan fx være af hensyn til barnets tarv.

Er I ikke enige om fastsættelsen af børnebidraget, kan Familieretshuset hjælpe med at fastsætte et beløb. Afviser din tidligere partner stadig, kan du gå til Udbetaling Danmark, som vil udbetale normalbidraget. Udbetaling Danmark hjælper ligeledes med at få inddraget det skyldige beløb fra din ekspartner.

Vælg en advokat med speciale i familieret
Når du skal skilles, er det vigtigt, at du rådfører dig med en kompetent advokat, der har speciale i familieret. Dermed er du bedre sikret både i forhold til det økonomiske men også forældremyndigheden, hvis I har børn sammen.

0:000:00