Annoncørbetalt indhold

Udrulning af Fibernet - Bør vi være mere ambitiøse

I dag er det muligt at få fibernet i mange hjem, og det har flere fordele. Dog er der stadig en del danskere, der ikke har adgang til fibernet, og det er især i de yderområder af landet, hvor der ikke er så meget fokus på udrulningen. Det betyder altså, at der er mange danskere, der ikke har adgang til hurtigt internet. Derfor bør vi være mere ambitiøse med udrulningen af fibernet i Danmark, så flere danskere kan få glæde af det.

Foto: TjekBredbånd
TjekBredbånd

Besøg Tjekbredbaand.dk her, hvis du vil optimere dit internet.

Så mange danskere kan få fibernet
I dag er det mange danskere, der ikke har adgang til fibernet. Dette er især et problem på landet, hvor der ofte kun er adgang til bredbånd. Dog er det en stor fordel at have fibernet, da det giver en meget hurtigere og mere stabil forbindelse. Derfor arbejder mange firmaer på at få fibernet ud til flere danskere. På denne måde kan flere danskere få glæde af de fordele, som fibernet giver.

Ingen mål for udrulning af fibernet
Regeringen har ikke sat nogen mål for, hvor mange danskere der skal have adgang til fibernet inden 2030. Det betyder, at det er op til de enkelte kommuner at vurdere, hvordan de vil sikre, at flest mulige husstande kan få adgang til hurtigt internet.

Fibernet er en hurtig og pålidelig internetforbindelse, der sendes via fiberoptiske kabler. Fiberoptiske kabler er lavet af glas eller plastik og kan overføre store mængder data på én gang. Det betyder, at du kan downloade film og spil i høj kvalitet uden problemer, og du behøver ikke bekymre dig om lag eller afbrudte forbindelser.

I Danmark er det dog kun cirka en tredjedel af husstandene, der har adgang til fibernet. Regeringen har tidligere sat et mål om, at 50 % af husstandene skulle have adgang til fibernet inden 2020, men det mål blev aldrig nået. I stedet besluttede regeringen i 2018 at lade det være op til de enkelte kommuner at vurdere, hvordan de bedst muligt kan sikre hurtigt internet til flest mulige husstande.

Det betyder altså, at der ikke er noget fastsat mål for udrulningen af fibernet i Danmark, men det er stadig vigtigt for mange danskere at have adgang til hurtigt internet. Hvis du gerne vil have fibernet i din bolig, kan du tjekke med din kommune for at se, om der allerede er trukket fiberkabler til din bolig eller om der arbejdes på det.

Andre lande har mål for udrulning af fibernet
I Danmark har der været en stor udvikling i forhold til udrulningen af fibernet. Dette er især sket de seneste år, hvor der er kommet flere og flere selskaber, der tilbyder dette. I andre lande er det dog ikke altid lige så let at få fibernet, og derfor har mange lande sat mål for, hvor meget af deres befolkning der skal have adgang til fibernet inden for en bestemt tidsramme.

Dette gør de typisk ved at have offentlige midler til at investere i dette eller ved at give tilskud til selskaberne, der gerne vil udvide deres netværk. På den måde kan man sikre sig, at flest muligt får adgang til hurtigt internet, og på den måde kan man også sikre sig, at man ikke bliver overhalet af andre lande i forhold til teknologiudviklingen.

Bør politikerne vågne op og hæve ambitionsniveauet
Politikerne bør vågne op og hæve ambitionsniveauet, så de kan leve op til de forventninger, der er til dem. Politikerne skal tage ansvar for at løse de problemer, der er i samfundet, og ikke lade andre tage ansvaret. De bør også være ærlige over for befolkningen om, hvad der sker i samfundet og ikke holde informationer tilbage.

Mål om fibernet i hele landet i 2026
Danmark har ikke fibernet i hele landet. Det betyder, at mange danskere ikke har adgang til hurtigt internet. I dag er det kun omkring en tredjedel af danskerne, der har adgang til fibernet. Regeringen har sat sig det mål, at alle danskere skal have adgang til fibernet inden 2026.

Det betyder, at der skal graves mange kilometer nye kabler ned i jorden for at få fibernet ud til alle hjørner af Danmark. Det er et stort arbejde, men det er vigtigt for Danmark at være med i den teknologiske udvikling.

Udrulning af fibernet er et ambitiøst projekt, som både kræver investeringer og tid. Det er dog ikke umuligt, og der er flere grunde til at være optimistisk.

0:000:00