Julekalender: Merete Dea Larsen giver den fuld gas med julemusik

16. DECEMBER: I dag fortæller Merete Dea Larsen (DF) om julemusik og familieforøgelse. En pause på barsel er tiltrængt, men hun glæder sig allerede til at vende tilbage til politik i 2018.

Merete Dea Larsen har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2015.
Merete Dea Larsen har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2015.Foto: Katja Holm/Altinget
Ellen Pedersen

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg syntes, man prioriterede forkert i min kommune. Jeg startede faktisk i kommunalpolitik. Så det var med det ene mål for øje at sørge for en bedre balance.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Jeg har ikke haft nogen speciel politiker. Men politikere, der tør sige tingene ligeud og kalde en spade for en spade, har jeg generelt respekt for. Så ved man, hvor man har dem også i en politisk diskussion. At kunne være enige om at være uenige er mit yndlingsmotto.  

Fakta
Merete Dea Larsen er født 19. april 1978 i Tårnby. 

Hun er uddannet farmakonom ved Roskilde Dom Apotek i 2011.

Merete Dea Larsen er medlem af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Ligestillingsudvalget samt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget

Hun har været folketingsmedlem for Dansk Folkeparti i Sjællands Storkreds siden 18. juni 2015 og er nu boligordfører og bygningsordfører.

Kilde: ft.dk

Hvilken politiske modstander har du mest respekt for?

Man kan mene, hvad man vil om hendes holdninger og vores holdninger ligger virkelig i hver sin boldgade, men sådan en som Zenia Stampe har jeg respekt for, fordi jeg godt kan lide, at man siger det, man mener. Og så er der det med også at have forståelse for, at andre har anderledes holdninger end en selv.

Jeg har faktisk aldrig haft en specifik politiker, som jeg har set op til. Men politikere, der tør sige tingene ligeud og kalde en spade for en spade, har jeg generelt respekt for.

Merete Dea Larsen, Medlem af Folketinget (DF)

Er du stadig i politik om fem år?

Det håber jeg. Det er altid vælgerne, der afgør det, men det er min ambition og mit håb.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Den er faktisk lige blevet indgået. Det var for andelsboliger, hvor vi lavede en pakke, som sørger for, at andelsboligformen får bedre mulighed for at overleve i fremtiden. Det har altid betydet rigtig meget for mig.

Hvad er din bedste juletradition?

Det må være bare at hygge med familien. Pynte op – gerne 1. december – sammen med børnene og være hjemme og høre julemusik. Give den fuld gas med julemusik.

Hvad gør du for at koble af?

Det er som regel at sætte mig i sofaen og slappe af med et eller andet åndssvagt tv, som er mere eller mindre intetsigende. Hvor man bare kan lukke lidt ned, og så kan det være, hvad som helst, der kører.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Stort set alt, hvad jeg kommer igennem, er referater og dagsordener. Og så er der jo rigtig mange boligmagasiner og byggerimagasiner nu, hvor jeg er bolig- og bygningsordfører. Så har jeg tid til lige at læse lidt, så får jeg gerne lige kigget dem igennem for, om der er noget relevant. Så bøger bliver det ikke til.

Har du en yndlings tv-serie?

Der har været mange. Jeg kan rigtig godt lide noget som Modern Family, som er en serie, man bare kan sidde og følge med i, og hvor man får grinet. Og så har der jo selvfølgelig været den politiske House of Cards. Den er en klassiker. Den skal man have set, og det har jeg bestemt også. Den er god.    

Har du et motto?

Altså at være enige om at være uenige, men et andet motto lyder "vær den forandring i verden, som du ønsker". Jeg stødte på det for mange, mange år siden, og jeg synes faktisk, det giver mening. At man selv skal gå foran og være det forbillede, som man ønsker, andre skal følge.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2017?

Det bedste må være, at jeg er blevet gravid med min fantastiske kæreste. Jeg har to børn i forvejen, og nu kommer der en lille efternøler, som jeg tror kommer til at samle os endnu mere, end vi er i forvejen. Det bliver dejligt.

Rent politisk er det mærkeligste nok, hvor meget man kan manipulere. Jeg bryder mig ikke om at få puttet ord i munden. Det har jeg oplevet rigtig, rigtig meget af i det forgangne år. Man kan blive overrasket over, at folk ikke kan gennemskue det, men det er bare ikke altid, man kan det. Og så kan man jo blive ved med at debattere, eller man kan sige: det niveau vil jeg simpelthen ikke gå ned på. Ellers kan man jo bruge hele sit liv på det.

Hvad glæder du dig mest til ved jul?

Lige nu glæder jeg mig faktisk allermest til at være på barsel oven på en hård periode. Det er i december, hun kommer til verden, så jeg glæder mig helt vildt til at prøve at være hjemme i en december-måned og hygge mig med mine børn og min familie og gå og vente på, hun kommer og så bare nyde opstarten og en god start på livet for hende.  

Hvad ser du mest frem til i 2018?

Jeg glæder mig faktisk allerede til at kunne genoptage arbejdet igen, fordi politik er hamrende spændende, og man sætter gang i rigtig mange ting. At komme tilbage og følge op på dem og føre dem ud i livet, det glæder jeg mig allerede til. Det er fantastiske samarbejdspartnere, man har herinde.  

Dokumentation

Altingets julekalender

Altinget bringer hver dag indtil jul et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Merete Dea Larsen fra Dansk Folkeparti.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Merete Dea Larsen

Byrådsmedlem (DF) og formand social og beskæftigelse, Roskilde Kommune
farmakonom (Roskilde Dom Apotek 2001)

0:000:00