Julekalender: Hans Andersen ser frem til at blive far til fem

21. DECEMBER: Selvom politik fylder meget for Hans Andersen (V), så ved han også, at det ikke er alt i livet. Som far til snart fem børn, går hans fritid med at se Ramasjang og være på legepladsen.

Hans Andersens (V) bedste juletradition er at lave konfekt med børnene.
Hans Andersens (V) bedste juletradition er at lave konfekt med børnene.Foto: Katja Holm/Altinget
Katja Holm

Hvorfor gik du ind i politik?
Vi har altid talt politik i min familie. Min farfar var amtsborgmester i 70’erne. Så da jeg var yngre, havde jeg mange politiske samtaler med ham. Efterfølgende meldte jeg mig ind i Venstres Ungdom, og der blev jeg engageret i politik. 

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Uffe Ellemann-Jensen var med til at inspirere mig og gøre mig interesseret i politik. Han sagde tingene klart og havde humor. Han har altid haft det visionære blik, ikke bare for Danmark, men også for Europa og verden. 

Hvilken politiske modstander har du mest respekt for?
Finn Sørensen (EL), som jeg krydser klinger med på beskæftigelsesområdet, har jeg stor respekt for. Han er skarp og har en dyb indsigt i sit stof. Jeg forventer altid gode spørgsmål fra ham, når vi mødes i Folketingssalen.

Er du stadig i politik om fem år?
Det håber jeg, fordi politik fylder meget i mit liv. Det er spændende at være med til at sætte en retning for samfundet. Men i sidste ende afgør vælgerne, om jeg er her til den tid. 

Fakta
Hans Andersen er født 1. november 1974 i Hillerød.

Han har været folketingsmedlem for Venstre fra 2001 – 2007 og igen fra 2015 til nu. I dag er han Venstres beskæftigelsesordfører.

Hans Andersen er uddannet cand.merc.aud. fra Handelshøjskolen i København.

Kilde: Fakta fra ft.dk

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?
Inden for de senere år er det kontanthjælpsloftet. Det sikrede, at det bedre kunne betale sig at tage et job, selvom det ikke var specielt højt lønnet. Den aftale er jeg glad for og står på mål for.

Hvad er din bedste juletradition?
Det er sjovt at lave konfekt med børnene. Jeg er far til fire, og der er en mere på vej. Så der er mange børn i familien. Vi har også en tradition for at købe bøger i boghandlen, når vi er på juleindkøb sammen. 

"Politik er ikke alt her i livet. Det skal man huske."

Hans Andersen
Folketingsmedlem (V)

Hvad gør du for at koble af?
Jeg tilbringer tid med familien. Går på legepladsen med de små og prøver at holde telefonen i lommen. Eller går en tur i naturen. Jeg bor ved Roskilde Fjord, det er et dejligt sted. Hvis jeg har lidt mere tid, så kan jeg finde på at løbe eller cykle en tur.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?
Det er desværre begrænset, hvor ofte jeg har tid til at fordybe mig i gode bøger. Min læsning består mere af tunge tekster fra Beskæftigelsesministeriet og højtlæsning for ungerne inden sengetid. Det er efterhånden blevet et lille aftenritual hjemme hos os – det er ganske hyggeligt. Den seneste bog, jeg selv har læst, er Djævelen i hullet af Leif Davidsen. Den er nervepirrende og svær at lægge fra sig med sin fortælling om de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland.

Har du en yndlings tv-serie?
Jeg ser ikke meget fjernsyn ud over Ramasjang og nyheder. Men jeg kunne godt lide Borgen og Forbrydelsen. DR's søndagsdramaer er generelt ret gode. Men det er længe siden, jeg har haft tid til at se serier.

Har du et motto?
Politik er ikke alt her i livet. Det skal man huske.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2017?
Det bedste var, da jeg så mine små tvillinger tage de første skridt. Det var en stor oplevelse. 

Hvad glæder du dig mest til ved jul?
Jeg glæder mig til afslapning og ro sammen med min familie. Og så elsker jeg julemad, især risalamande.

Hvad ser du mest frem til i 2018?
Jeg ser frem til at blive far igen til april, når der kommer endnu en lille pige.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Andersen

MF (V), byrådsmedlem (V), Frederikssund Kommune, kommitteret for Hjemmeværnet
cand.merc.aud. (Handelshøjskolen i København 2000)

0:000:00