Julekalender: Susanne Eilersen blev ikke overrasket over "Borgmester på stoffer"

20. DECEMBER: Susanne Eilersens mand var træt af hendes brok og opfordrede hende til at gå ind i politik. DF's kommunalordfører er bag dagens låge i Altingets julekalender.

Hvorfor gik du ind i politik?

I 1998 var min mand træt af at høre på mit brok over EU- og udlændingepolitikken. Han kom med en annonce fra Søndagsavisen, hvor Pia Kjærsgaard (DF) opfordrede folk til at melde sig ind i Dansk Folkeparti. Det gjorde jeg så.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Pia Kjærsgaard. Det hun har gjort for Danmark, har jeg stor respekt for.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) er god på talerstolen og fremstår hele tiden sympatisk.

Er du stadig i politik om fem år?

Det håber jeg. Men vi er her kun på lånt tid, så vi skal jo genansøge vores job mindst hvert fjerde år.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Jeg har fået ændret valgloven, så kandidaterne ikke længere står opstillet alfabetisk efter efternavn. Det var uretfærdigt, at man skulle have en fordel ved at hedde Andersen fremfor Sørensen.

Hvad er din bedste juletradition?

Jeg elsker jul. Der er både traditioner om det, vi spiser, synger og gør. Første juledag har vi vores voksne børn hjemme, ser gamle danske film og hygger med snolder. Favoritterne er "Baronessen fra Benzintanken" og "Hurra for de blå husarer".

Hvad gør du for at koble af?

Jeg tager for eksempel i sommerhus og fisker krabber med mine to børnebørn. Jeg elsker at sidde og kigge ud over vandet.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Thomas Bankes (tidligere Venstre-borgmester i Fredericia, red.) bog "Borgmester på stoffer". Jeg sad i Fredericia Byråd med ham og kan nikke genkendende til de ting, han skriver om sit stofmisbrug. Vi var godt klar over, hvad der foregik, men han ville ikke selv indrømme det. Så det kom ikke som noget chok for os. Narko er et forfærdeligt skråplan at komme ud på, men den person bagved er en utrolig sympatisk person.

Har du en yndlings-tv-serie?

Jeg ser The Americans. Jeg kan huske 70’erne, fra da jeg var barn, så det er sjovt at se, hvordan de sætter rollerne op i 70’erne. Generelt er jeg glad for politiske serier.

Har du et motto?

"Man skal være over for andre, som man ønsker de skal være over for en selv."

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2017?

Min yngste søn blev student, så nu har alle mine tre børn huen på.

Hvad glæder du dig mest til ved jul?

Det er min tur til at have børnebørnene i år. De er tre og fem, og det er en fantastisk alder. Julen er anderledes, når der er børn med.

Hvad ser du mest frem til i 2018?

Min mellemste søn, Christian, bliver kandidat fra CBS til sommer. Han bliver den første kandidat i familien.

Forrige artikel Holstein: Samuelsens tilbagetog er det logiske udfald Holstein: Samuelsens tilbagetog er det logiske udfald Næste artikel Syv nedslag i FE's rapport om trusler mod Danmark Syv nedslag i FE's rapport om trusler mod Danmark