Aldrig har så mange danske topchefer været samlet ét sted – og aldrig har de manglet så mange hænder

Mere end 2.000 repræsentanter for dansk erhvervsliv var tirsdag samlet i Royal Arena og satte ny deltagerrekord ved DI-topmødet - i stærk kontrast til situationen på arbejdsmarkedet, som lige nu er støvsuget for hænder. Altinget var med, da erhvervslivet prøvede at råbe politikerne op om at skaffe mere arbejdskraft.

DI's topchef, Lars Sandahl Sørensen kalder på mod, nytænkning og reformer fra politikerne, der skal være ærlige over for danskerne i forhold til, at de ikke kan få mere af alt. Sådan lyder opfordringen fra talerstolen i Royal Arena. 
DI's topchef, Lars Sandahl Sørensen kalder på mod, nytænkning og reformer fra politikerne, der skal være ærlige over for danskerne i forhold til, at de ikke kan få mere af alt. Sådan lyder opfordringen fra talerstolen i Royal Arena. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenRikke Brøndum

Normalt er det navne som Minds of 99 og Queen, der får tusindvis af danskere til at klappe taktfast i Royal Arena, men i dag er det Lars Sandahl Sørensen, som er stjernen. 

Foran mere end 2.000 gæster fra erhvervslivet indtager han arenaen i Ørestaden efter, at tonerne fra Julie Ellinors Disarray har åbnet årets DI-topmøde.

"Vi oplever en kæmpestor medlemstilgang i DI, og vi er over 2.000 tilmeldte bare i dag. Aldrig har vi været så mange i DI og til DI-topmødet," kvitterer erhvervsbossen. 

Ordene fra Lars Sandahl Sørensen afslører også dagens store paradoks:

For aldrig har erhvervslederne manglet arbejdskraft i så høj grad.

Usikkerheden for landets virksomheder har aldrig været større, lyder det fra DI-topchefen med henvisning til coronakrisen, energikrisen og krigen i Ukraine. 

"Vi ved ikke om, vi kan få arbejdskraft, komponenter eller finansiering og til hvilken pris," siger han.  

Og én udfordring er større end alle andre. 

"Vi er simpelthen ved at løbe tør for økonomi, tør for arbejdskraft," siger Lars Sandahl Sørensen og tilføjer: 

0:000:00