Arbejdsgivere kan slippe for millionregning i ny arbejdsskadereform

Meget tyder på, at regeringen alligevel ikke vil sende en millionregning afsted til arbejdsgiverne i i forbindelse med den kommende arbejdsskadereform. 

Regeringen har droppet et af sine centrale krav i forbindelse med en ny arbejdsskadereform, erfarer Altinget.
Regeringen har droppet et af sine centrale krav i forbindelse med en ny arbejdsskadereform, erfarer Altinget.
Rikke Brøndum

I et forsøg på at nå en bred politisk aftale om en ny arbejdsskadereform vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) droppe at lade virksomhederne betale regningen for reformen, der ellers stod til at koste landets arbejdsgivere op mod 310 millioner kroner. 

Det sker ved, at arbejdsskadeafgiften fremover kan blive lempet markant, erfarer Altinget fra kilder tæt på forhandlingerne. 

Det er på nuværende tidspunkt uklart, om regeringen fortsat står fast på at forhøje godtgørelsen for arbejdsulykker med 100 procent, selv om det står i regeringens forståelsespapir, at den vil forhøje erstatningssummerne for arbejdsskader.

Aftalen vil dog under alle omstændigheder ende med ikke at koste arbejdsgiverne på lang sigt.

Og for at holde aftalen inden for den ramme har regeringen angiveligt også droppet ambitionen om at give fleksjobbere mulighed for at få afgjort deres skadesag tidligere end hidtil. 

Ny ret til uddannelse efter en ulykke

Samtidig står fagbevægelsen til at få et af sine store ønsker opfyldt i form af en ny uddannelsesgodtgørelse.

Den betyder, at hvis man efter en ulykke ikke længere kan arbejde i samme fag, får man ret til at uddanne sig til i et andet fag i op til fire år efter ulykken og til 83 procent af sin hidtidige indkomst. Det skal arbejdsgiverne i første omgang betale for, men på sigt får de altså pengene retur.  

Desuden skal Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ifølge Altingets oplysninger redegøre for, hvordan de vil forbedre sagsbehandlingstiderne.