Avis fejlciterer forsker på forsiden og antænder ny ballade i Slagelses byråd

Et opdigtet forskercitat røg på forsiden af Sjællandske. Nu beskylder oppositionsparti i Slagelse avisen for at gå borgermesterpartiets ærinde i ophedet debat om kommunens økonomi. Avisen beklager, men afviser manipulering.

Slagelses fremtidige økonomi splitter byrødderne. Socialdemokratiet med borgmester John Dyrby Paulsen (S) i spidsen mener, at kommunen har "penge i kassen," mens Venstre har advaret mod, at økonomien er "presset".
Slagelses fremtidige økonomi splitter byrødderne. Socialdemokratiet med borgmester John Dyrby Paulsen (S) i spidsen mener, at kommunen har "penge i kassen," mens Venstre har advaret mod, at økonomien er "presset".Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Det dominerende lokalmedie i Slagelse fører valgkamp for kommunens socialdemokratiske borgmester, John Dyrby Paulsen. Det indtryk sidder hans hovedudfordrer til borgmesterposten tilbage med efter at have læst Sjællandske.

Få måneder inden kommunalvalget bragte avisen, som er Slagelses største, en forsidehistorie i den trykte avis, der skulle skære igennem i en lokalpolitisk strid om kommunens økonomi.

Men historien byggede på et – viste det sig – opdigtet citat fra en af landets førende kommunalforskere. Oppositionspartiet Venstre mener derfor, at avisen går borgmesterpartiets ærinde.

"Det er helt vanvittigt. Det er godt nok en journalistisk fordrejning af tingene til fordel for borgmesteren og hans parti," siger Knud Vincents, som er Venstres borgmesterkandidat i Slagelse.

I artiklen 'Ekspert ser ingen fare i kommunens økonomi' fra 27. september citerede Sjællandske professor Kurt Houlberg fra Vive for at udtale, at "jeg ser ingen fare for, at Slagelse Kommune skulle ende i Luksusfælden".

Avisen bragte sidenhen en rettelse og beklagede, at den "fik lagt ordet Luksusfælden i munden" på professoren og i indledningen "fik det til at se ud, som om han udtalte sig om kommunens fremtidige økonomi".

Slagelses fremtidige økonomi har op til kommunalvalget splittet byrødderne. Den ene fløj – anført af Venstre – har advaret mod at øge investeringer i kommunen, fordi økonomien er "presset," mens den anden fløj – anført af Socialdemokratiet – har påpeget, at kommunen har "penge i kassen". Knud Vincents mener derfor, at avisen blåstempler Socialdemokratiets fortælling om, at kommunens velstand bør føre til øgede investeringer.

"Borgerne læser den her fede overskrift om, at der ikke er noget galt med økonomien, og tror så, at der er tale om kommunens fremadrettede økonomi," siger Knud Vincents.

Socialdemokratiets gruppeformand i Slagelse, Sofie Janning, anerkender, at artiklen er "god" for partiet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00