Bidt af Borgen (1:8) – Lene Espersen røber, hvordan hun løb om hjørner med Fogh

Hvordan er den politiske rivalisering mellem en statsminister og udenrigsminister i en koalitionsregering? Og havde en tidligere udenrigsminister håndteret et oliefund i Grønland anderledes end Birgitte Nyborg? Det er spørgsmålene, når Lene Espersen er gæst i første afsnit af podcastserien 'Bidt af Borgen'.

Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Birgitte Nyborg er tilbage i dansk politik, når Borgens nye sæson har premiere søndag 13. februar på DR1 og DRTV. 

Her sætter et oliefund i Grønland den erfarne politiker og tidligere statsminister på prøve i rollen som udenrigsminister, hvor hun skal håndtere modstridende interesser i forhold til klimaambitioner, hensynet til Rigsfællesskabet og stormagternes stigende interesse for Grønland. Samtidig skal hun manøvrere taktisk klogt i en ny koalitionsregering, hvor spændingerne mellem Nyborg og landets nye statsminister truer det politiske samarbejde. 

Hvordan harmonerer begivenhederne i første afsnit af den nye sæson med den politiske virkelighed? Havde en tidligere udenrigsminister håndteret olieproblemerne anderledes – både internt i regeringen og i forhold til det grønlandske selvstyre? Og er den politiske rivalisering mellem en statsminister og udenrigsminister i en koalitionsregering så intens, eller sætter fiktionen modstridende interesser på spidsen?

Det taler vært Maja Hagedorn og Borgen-nørd Martin Mauricio om i selskab med Danmarks første kvindelige udenrigsminister, Lene Espersen, i første afsnit af Altingets nye podcastserie 'Bidt af Borgen'. 

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lene Espersen

Fhv. direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark/rådet for bæredygtigt byggeri, Comundo, KV Fonden
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, NATO, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

Adam Price

Manuskriptforfatter, dramatiker, madanmelder, restauratør

0:000:00