Bidt af Borgen (7:8) – Ifølge Mette Frederiksens tidligere topembedsmand kunne Millang “sagtens” være ægte departementschef

Kunne en departementschef finde på at dukke op i et Brøndby-halstørklæde? Skildrer Borgen hvervet som topembedsmand realistisk? Og hvordan er samarbejdet egentlig mellem ministre og systemet? Det er spørgsmålene, når tidligere departementschef Bo Smith er gæst i næstsidste afsnit af 'Bidt af Borgen'.

Foto: Mike Kollöffel/DR Presse
Caroline Tranberg

Der har været delte meninger om Magnus Millangs portrættering af departementschef Rasmus Gren Lundbæk i Borgens fjerde sæson. Men hvad mener en af virkelighedens tidligere departementschefer om seriens fremstilling af den magtfulde toppost? 

Det giver tidligere departementschef Bo Smith sit svar på, når han er gæst i næstsidste afsnit af podcastserien 'Bidt af Borgen'.

Han har 15 års erfaring med posten fra Beskæftigelsesministeriet, hvor han har fungeret under ministre som Mette Frederiksen, Inger Støjberg og Claus Hjort Frederiksen – og så har han hjulpet skuespiller Magnus Millang med at blive klar til rollen. 

Hvor ligger en embedsmands loyalitet? Er dialogen mellem Birgitte Nyborg og hendes embedsværk realistisk? Hvordan er samspillet mellem departementschefen og ministerens særlige rådgiver – og ville Bo Smith helst samarbejde med Kasper Juul eller Michael Laugesen? 

Få svarene, når vært Maja Hagedorn Hansen og Altingets Borgen-nørd Martin Mauricio taler om syvende afsnit og varmer op til sæsonfinalen i ugens episode af 'Bidt af Borgen'. 

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Maja Hagedorn Hansen

Redaktionschef, Altinget
Journalist, DMJX (2017)

Bo Smith

ESS-chefforhandler, Styrelsen for Forskning og Innovation, formand, RUVU, Det Faglige Råd for National Koordination, fhv. departementschef, Beskæftigelsesministeriet
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1974)

Martin Mauricio

Forsideredaktør, Altinget
journalist (DMJX, 2021)

0:000:00