Danske Skoleelever forsøger at være en stemme for dem, som endnu ikke må stemme   

Danske Skoleelevers formand, Mille Borgen Mikkelsen, har netop været rundt i 13 kommuner for at mødes med lokalpolitikere. Som repræsentant for en gruppe unge uden stemmeberettigelse forsøger hun at sætte spot på elevdemokrati og skolepolitik under kommunalvalgkampen.

Mille Borgen Mikkelsen forsøger som Danske Skoleelevers formand at sætte elevdemokrati og skolepolitik på dagsordenen under kommunalvalget.
Mille Borgen Mikkelsen forsøger som Danske Skoleelevers formand at sætte elevdemokrati og skolepolitik på dagsordenen under kommunalvalget.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Mille Borgen Mikkelsen drog i slutningen af oktober på en skolepolitisk danmarksturne.

Med sig i tourbussen havde hun Danske Skoleelevers ’Elevpagten’ og et ønske om at ”bringe kommunalvalget ned i børnehøjde”.

I løbet af tre dage besøgte hun blandt andet Aalborg, Aarhus, Odense, Nyborg, København og Holbæk.

Her blev det til møder med folk som Thomas Kastrup-Larsen (S), Jesper Frost Rasmussen (V), Susanne Crawley (R), John Dyrby Paulsen (S), Line Barfod (EL) og Sophie Hæstorp Andersen (S).

Formålet med turen var ifølge Danske Skoleelever at styrke dialogen mellem elever og lokalpolitikere om elevdemokrati og folkeskolen.

Altinget Uddannelse stillede efterfølgende Mille Borgen Mikkelsen en række spørgsmål om rundturen:

Du har været rundt og tale med politikere om folkeskolen og elevdemokrati frem mod kommunalvalget. Hvorfor?

”Det er virkelig vigtigt for os at udbrede fokusset på skolepolitik og på, hvordan vi kan gøre skoledagen og skolelivet bedre.”

”Tiden lige nu handler om kommunalvalg, og det er netop ude i kommunerne, at man kan gøre en reel forskel, når det handler om at ændre ting lokalt.”

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00