DF klar med syv udlændingekrav til finansloven

FINANSLOV: Skal Dansk Folkeparti lægge stemmer til en finanslov, skal der gennemføres syv stramninger på udlændingeområdet. Se dem her.

Nødbremse, hjemsendelse og større krav til flygtninge.

Sådan lyder nogle af de krav, som Dansk Folkeparti har opstillet i forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger. Det skriver TV 2.

Og skal Dansk Folkeparti lægge stemmer til en finanslov, skal disse opfyldes, fortæller formand Kristian Thulesen Dahl. De syv stramninger lægger sig tæt op ad de tiltag, som regeringen selv foreslog i august i forbindelse med 2025-planen.

”Alle de her punkter handler om at få en strammere udlændingepolitik. Det er både i forhold til opholdskrav, det er ro og orden på de her asylcentre, hvor vi desværre har set mange problemer den seneste tid, og så er det strammere fortolkninger af konventioner,” sagde Kristian Thulesen Dahl til TV 2 torsdag aften.

Kravene går blandt andet på, at det skal være muligt at afvise asylansøgere ved grænsen, ligesom Dansk Folkeparti vil have, at der skal stilles større krav, før flygtninge og indvandrere kan få opholdstilladelse.

Regeringen udskød mandag forhandlingerne om en 2025-plan på ubestemt tid for i stedet at koncentrere sig om finanslovsforhandlingerne. Med udskydelsen blev også udlændingestramningerne udskudt, men ifølge Kristian Thulesen Dahl har der været enighed blandt de blå partier om stramningerne.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, mener dog, at det er en stramning, når DF siger, at partierne på forhånd skulle være enige om de fleste punkter på udlændingeområdet. Til TV 2 siger han, at Dansk Folkeparti – som alle andre partier i forhandlingerne – er velkommen til at komme med forslag, ønsker og krav, men det skal i givet fald foregå ved forhandlingsbordet og ikke gennem pressen.

Forhandlingerne om næste års finanslov fortsætter fredag klokken 13.15 i Finansministeriet.

Forrige artikel Aftale på plads om halv milliard til forskning Aftale på plads om halv milliard til forskning Næste artikel Overblik: Sådan fordeles satspulje-millionerne på socialområdet Overblik: Sådan fordeles satspulje-millionerne på socialområdet