DF vil føre blå erhvervspolitik: "Det er et kardinalpunkt for os rulle skatten på generationsskifte tilbage"

Under Morten Messerschmidts lederskab skal DF i højere grad markere sig erhvervspolitisk. I partiets første erhvervsudspil efter formandsskiftet, vil man rulle skatten på generationsskifte tilbage, men udspillet er blottet for finansieringsforslag. Der er heller ikke noget tal for, hvor meget arbejdsudbuddet skal løftes med.

Dansk Folkepartis næstformand, René Christensen, er manden bag Dansk Folkepartis nye erhvervsudspil. Arkivfoto. 
Dansk Folkepartis næstformand, René Christensen, er manden bag Dansk Folkepartis nye erhvervsudspil. Arkivfoto. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Allerede under formandskampen i Dansk Folkeparti gjorde Morten Messerschmidt det klart: 

Dansk Folkeparti skal ikke kun være et blåt parti på udlændinge- og værdipolitikken, men også når det kommer til erhvervspolitikken, bebudede han.

Siden Morten Messerschmidts melding i november 2021 er der løbet en del vand under broen. 

I januar vandt han formandsvalget i Dansk Folkeparti, men siden er partiets folketingsgruppe blevet mere halveret sammenlignet med valgresultatet i 2019, og partiet danser faretruende tæt på spærregrænsen frem mod valget 1. november. 

Men ambitionen om, at Dansk Folkeparti i langt højere grad skal markere sig på den erhvervspolitiske scene, står ved magt. 

"Erhvervspolitikken skal fylde noget mere i den offentlige debat – også i vores profil," siger partiets næstformand, René Christensen. 

Hvorfor har erhvervspolitikken tidligere fyldt mindre for jer?

"Nu har jeg ikke været en del af den gamle ledelse, men det har altid været mit personlige ønske, at det skulle fylde noget. Der er Morten Messerschmidt heldigvis meget enig. Vi vil gerne have folk ud på arbejdsmarkedet, og at arbejdsløsheden er så lav som muligt," siger han. 

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024