Om  
Lars Sandahl Sørensen

DI-topchef bliver ny bestyrelsesformand for PensionDanmark

Lars Sandahl Sørensen bliver fungerende bestyrelsesformand for PensionDanmark. Det oplyser pensionsselskabet til Altinget.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

DI's administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, forfremmes fra næstformand til fungerende bestyrelsesformand i PensionDanmark. 

Det oplyser PensionDanmark til Altinget, efter den tidligere bestyrelsesformand Per Christensen tidligere tirsdag mistede posten som følge af sin afsked som 3F-forbundsformand.

"3F har meddelt, at Per Christensen pr. dags dato forlader 3F som forbundsformand og samtidig forlader PensionDanmarks bestyrelse. Administrerende direktør i DI og næstformand i PensionDanmark, Lars Sandahl Sørensen, vil indtil videre varetage posten som fungerende bestyrelsesformand i PensionDanmark A/S og PensionDanmark Holding A/S. Næste bestyrelsesmøde er 2. marts 2022," skriver PensionDanmark til Altinget. 

Per Christensen mister en række bestyrelsesposter - herunder formandsposterne i PensionDanmark og Arbejdernes Landsbank - i forbindelse med sin afsked i 3F, som sker efter, at Altinget og B.T. har afsløret, hvordan den nu tidligere forbundsmand i årevis har levet et dobbeltliv med flere familier.

Læs også

Her er den nye bestyrelsesformand

58-årige Lars Sandahl Sørensen har siddet i PensionDanmarks bestyrelse siden august 2019, hvor han begyndte i jobbet som administrerende direktør for DI, der har omkring 18.700 medlemsvirksomheder, som beskæftiger 455.000 medarbejdere i Danmark.

Han har været næstformand for PensionDanmark siden 12. februar 2021.

Udover PensionDanmark sidder han blandt andet også i bestyrelsen for Københavns Lufthavn og ATP.

Før tiden i DI har han to gange været direktør i SAS, i koncernledelsen hos ISS World, og han også har været administrerende direktør for VisitDenmark.

I løbet af sin tid som øverste chef i DI har han flere gange markeret sig i den offentlige debat, særligt under coronakrisen. 

"Jeg er ikke politiker. Derfor kan jeg tillade mig at sige noget, der er upopulært," udtalte han i et større interview til Altinget i september. 

Her fortalte han også op om, hvordan han kobler af med japansk madlavning og ved at streame ’La Casa de Papel’ (Papirhuset, red.) på Netflix.'

DI oplyser til Altinget, at Lars Sandahl Sørensen ikke har nogen kommentarer til sin nye post som bestyrelsesformand i PensionDanmark. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør, Dansk Industri, næstformand, PensionDanmark

0:000:00