Om  
Tejs Binderup
Paolo Drostby
Hanne Larsen

Yderligere fire embedsmænd får advarsler for deres involvering i minksagen

Tejs Binderup, Paolo Drostby, Hanne Larsen og Anne-Mette Lyhne Jensen er hver blevet tildelt advarsler for deres rolle i minksagen.

Tejs Binderup, der var afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet, er en ud af de fire embedsmænd, som har fået en advarsel.  
Tejs Binderup, der var afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet, er en ud af de fire embedsmænd, som har fået en advarsel.  Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mette Grube Condrup

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har givet embedsmændene Tejs Binderup, Paolo Drostby og Hanne Larsen advarsler for deres rolle i den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark, som blev truffet af regeringen i november 2020.

Det oplyser Ritzau, der har søgt aktindsigt i sagen hos Fødevareministeriet. 

Tejs Binderup var i november 2020 afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet, Paolo Drostby var kontorchef i samme ministerium, mens Hanne Larsen var veterinærchef i Fødevarestyrelsen.

Tejs Binderup og Paulo Drostby er i dag fortsat henholdsvis afdelingschef og kontorchef i Fødevareministeriet. Hanne Larsen fik i februar nyt job som statskonsulent i Indonesien.

Justitsministeriet har ligeledes givet afdelingschef Anne-Mette Lyhne Jensen en advarsel som følge af, at hun ikke orienterede Justitsministeriets departementschef om den manglende hjemmel i minksagen.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Ti top-embedsfolk blev kritiseret i Minkkommissionens rapport, som udkom i slutningen af juni. Og for efterhånden en del embedsmænd har sagen om aflivning af alle mink i Danmark fået konsekvenser. Tirsdag meddelte Rigspolitiet, at to embedsmænd havde fået advarsler. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, har også fået en advarsel for sin rolle. 

Rigspolitichef Thorkild Fogde og departementschefen i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, Henrik Studsgaard, er begge blevet hjemsendt og dermed fritaget fra tjeneste. 

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tejs Binderup

Fødevaredirektør, Fødevarestyrelsen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2009)

Paolo Drostby

Kontorchef, Fødevareministeriet, medlem, Det Dyreetiske Råd
cand.jur. (København Uni. 1993)

Hanne Larsen

Statskonsulent, den danske ambassade i Indonesien
Dyrlæge

0:000:00