Halvdelen af kandidaterne i Region Sjælland og Hovedstaden vil erstatte Sundhedsplatformen

Feltet af regionsrådskandidater, der stiller op i Region Sjælland og Region Hovedstaden, er stort set delt på midten, når det angår det omstridte sundheds-it-system Sundhedsplatformen.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Selvom it-systemet Sundhedsplatformen har været indført i på hospitaler i Region Sjælland og Hovedstaden siden henholdsvis 2016 og 2017, er systemet stadig omdiskuteret.

I begge regioner er de opstillede kandidater delt i to næsten lige store lejre, når de i Altingets kandidattest bliver spurgt til, om Sundhedsplatformen skal udskiftes med et nyt system.

I alt har 47 procent af kandidaterne i Region Sjælland og 47 procent af kandidaterne i Region Hovedstaden erklæret sig "overvejende enig" eller "helt enig" i udsagnet "It-platformen Sunhedsplatformen skal udskiftes med et nyt system".

I grafikken herunder kan du se, hvordan partiernes svar fordeler sig i de to regioner:

Christian Wedell-Neergaard er regionsrådsmedlem og spidskandidat for Konservative i Region Sjælland. Han og partiet mener, at Sundhedsplatformen bør skriftes ud med et system, der kan dække hele landet:

"Vi må konstatere, at Sundhedsplatformen ikke er et tilfredsstillende redskab for hverken læger eller sygeplejersker. Det skaber ikke den nødvendige tryghed for patienterne, og derfor skal den udskiftes," siger Christian Wedell-Neergaard.

Et nyt system ville heller ikke være billigt at anskaffe. Er den mest ansvarligt løsning at udskifte systemet helt i stedet for at fortsætte udbygningen af det?

"For det første er vi stærkt utilfredse med Sundhedsplatformen, ikke mindst fordi det har taget flere år at sikre en ordentlig implementering. Det er jo ikke alene omkostninger til implementering, det er også omkostninger til personale, som ikke har kunnet udføre opgaver for patienterne. De har stået med administration op over begge ører. Det er utilfredsstillende," siger Christian Wedell-Neegaard.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00