Her er de radikale kandidater til kampvalget

KOMMUNALVALG: Tre radikale har meldt sig som mulig spidskandidat efter Anna Mee Allerslevs afgang. Mød dem her.

Fra venstre: Anette Thaulow, Mia Nyegaard og Tommy Petersen.
Fra venstre: Anette Thaulow, Mia Nyegaard og Tommy Petersen.

I morgen fredag mødes medlemmerne af Det Radikale Venstre i hovedstaden for at stemme om, hvem der skal være partiets nye spidskandidat. Det sker, efter at de radikales spidskandidat i København indtil nu, Anna Mee Allerslev, onsdag måtte trække sig efter flere dårlige sager med kun knap fire uger til kommunalvalget.

Lær de tre kandidater bedre at kende her.

Tommy Petersen

Hvad er dine mærkesager?

Mange flere skal have mulighed for at arbejde 15 eller 25 timer, for eksempel i daginstitutioner og på plejehjem. Det vigtigste er at komme i gang.

Anette Thaulow

København skal være endnu mere rummelig (...) Folk med tørklæder bliver diskrimineret og kaldt øgenavne, og LGBTQ-personer bliver mobbet og har flere selvmordstanker end deres jævnaldrende.

Tommy Petersen

København skal være endnu mere rummelig. I dag er der alt for store spændinger mellem forskellige grupper. Folk med tørklæder bliver diskrimineret og kaldt øgenavne, og LGBTQ-personer bliver mobbet og har flere selvmordstanker end deres jævnaldrende.

Jeg har for eksempel støttet initiativer i skolerne, som bygger bro mellem forskellige trossamfund og etniciteter. Vi skal støtte de gode kræfter i civilsamfundet, så man for eksempel har et sted at gå hen og få hjælp.

Jeg vil gerne se på, hvordan vi får bugt med den hjemløshed, og jeg vil have flere sociale boliger.

Mia Nyegaard

Vi skal knække den negative sociale arv. Det skal vi for eksempel ved at give 550 yderligere pædagoger til byens mindste, og vi skal løfte folkeskolerne blandt andet ved at indføre, at lærerne får minimum fem timers forberedelsestid om ugen. Det er afgørende for kvaliteten.

Vi skal gøre mere for at bevare og få mere grøn bynatur. Jeg har været bannerfører for at standse byggeriet på Amager Fælled, og jeg har fået en indført en træpolitik for at beskytte træerne i byen. Jeg vil kæmpe for at grave H.C. Andersens Boulevard ned og opføre Utzons svømmehal i Nordhavn.

Hvorfor skal medlemmerne vælge dig som spidskandidat?

Jeg kan løfte partiet nu efter de udfordringer, vi har været igennem. Det er vigtigt med en leder, der både kan samle os alle i en fælles stærk indsats i valgkampen og efterfølgende komme ud over rampen og kommunikere radikal politik.

Hvad mener du om, at der nu bliver kampvalg – er det godt for partiets muligheder ved valget?

Ja, det er bestemt godt. Jeg vil allerhelst have, at der er kampvalg som generelt princip. Poster skal ikke bare gå i arv. Det er vigtigt, at der er noget at vælge imellem.

Hvad er det bedste, du kan sige om dine modkandidater?

Mia Nyegaard har været i partiet længe, hun kan den radikale dna, og jeg ved, at hun vil partiet det bedste.

Anette Thaulov brænder for de svageste i samfundet og for, at vi styrker det sociale sikkerhedsnet. Det respekterer jeg hende højt for.

Hvad laver du, når du ikke arbejder med politik?

Jeg er sammen med mine to drenge – tvillinger på seks år, som jeg har med min kæreste Søren. Når jeg skal stresse af, tager jeg på tennisbanen og leger med mine venner.

Mia Nyegaard

Hvad er dine mærkesager?

Socialpolitik er det, jeg brænder for. De mest udsatte skal forrest i køen.

For eksempel har vi i dag alt for lange ventelister til sociale boliger – eller skæve boliger, som nogle kalder dem – hvor udsatte som for eksempel misbrugere med et handicap kan bo og få hjælp til at klare hverdagen. Det betyder, at de i stedet ender på herberger og presser dem ud, som herbergerne egentlig er beregnet til.

Så jeg vil gerne se på, hvordan vi får bugt med den hjemløshed, og jeg vil have flere sociale boliger.

Hvis jeg bliver spidskandidat, vil jeg selvfølgelig også have de store visioner for København. Jeg vil gerne diskutere, om vi skal bygge en Nordhaleø, hvordan vi sikrer byen mod skybrud, og hvordan vi får en bæredygtig, grøn hovedstad.

Jeg har både visioner for fremtidens københavnere og fokus på noget af det nære: børn, unge og socialt udsatte.

Hvorfor skal medlemmerne vælge dig som spidskandidat?

Fordi jeg mener, at jeg sammen med medlemmerne vil kunne samle partiet. Jeg har været i partiet i 17 år og siddet på alle mulige poster. Jeg har været medlem af alt fra små bydelsbestyrelser til hovedbestyrelsen, og med den kombination kan jeg samle på tværs af partiet.

Hvad mener du om, at der nu bliver kampvalg?

Det er den demokratiske proces, vi har, og det er vigtigt, at medlemmerne får lov at stemme om, hvem de foretrækker.

Hvad er det bedste, du kan sige om dine modkandidater?

Anette Thaulov brænder for radikal politik, og Tommy Petersen er en god enkeltsagspolitiker og en god kollega.

Hvad laver du, når du ikke arbejder med politik?

Jeg er forretningsudvikler, selvstændig konsulent og har været med til at starte en chokoladevirksomhed. Jeg arbejder med det, der hedder impact investment, hvor private virksomheder eller fonde investerer penge i noget, som samtidig tjener et godt formål. En slags socialøkonomiske virksomheder, hvor man får afkast af sin investering.

Jeg holder ikke så meget fri, men jeg har en gang undervist i yoga, så det prøver jeg stadig at dyrke. Og så er jeg sammen med min kæreste, vores venner og prøver at nå at bruge de kulturelle tilbud.

Anette Thaulow

Hvad er dine mærkesager?

Jeg er optaget af de unge, de reformramte, børnene og alle uden for arbejdsmarkedet.

Vi har længe talt om Amager Fælled og budgetforbedringer og infrastruktur, men vi har talt alt for lidt om borgerne.

Alle skal have mulighed for at være med i fællesskabet på arbejdsmarkedet. Jeg vil arbejde for, at vi får garanti for en læreplads, når man er på en erhvervsuddannelse.

Og vi skal have dem, der står uden for arbejdsmarkedet – som mange indvandrere, flygtninge, kvinder uden erhvervserfaring og mennesker med anden etnisk herkomst – ind. Mange flere skal have mulighed for at arbejde 15 eller 25 timer, for eksempel i daginstitutioner og på plejehjem. Det vigtigste er at komme i gang.

Jeg mener, vi skal privatisere hele området, så vi bruger den anden aktør, der er bedst til at hjælpe folk i beskæftigelse. Og vi skal stoppe med at presse dem, der ikke er jobparate.

Hvorfor skal medlemmerne vælge dig som spidskandidat?

Jeg har et stort netværk i erhvervslivet, hvor jeg har arbejdet i 15 år med at få folk i beskæftigelse. Jeg forstår den komplekse borgersammensætning, der er i København, og jeg har fokus på at imødekomme borgernes behov.

Hvad mener du om, at der nu bliver kampvalg?

Vi ved jo alle, at Tommy Petersen er kørt i stilling til posten, men jeg mener, at medlemmerne har ret til selv at vælge den, der kan skabe ro omkring partiet. I et demokrati ville det jo ikke se kønt ud, hvis der altid kun var én, der stillede op.

Hvad er det bedste, du kan sige om dine modkandidater?

Mia Nyegaard er en ildsjæl på det sociale område, hun kæmper for de hjemløse, og det har jeg dyb respekt for.
Tommy Petersen har nogle fantastiske værdier inden for minoriteters rettigheder. Han er også en ildsjæl, han er meget erfaren, og jeg sætter stor lid til ham.

Hvad laver du, når du ikke arbejder med politik?

Jeg er salgschef i et rekrutteringsfirma, som laver store aftaler med erhvervslivet om at få folk i beskæftigelse. Og så bruger jeg tid med mine to sønner og svigerdatter, og jeg passer på min mor, som bor på plejehjem i Gilleleje og har alzheimers.

Jeg har også været meget aktiv for Venligboerne og arrangeret sociale aktiviteter for flygtninge og indvandrere.

Omtalte personer

Mia Nyegaard

Kultur- og fritidsborgmester (R), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni.), ma i afrikastudier (Københavns Uni.)

Tommy Petersen

Medlem af Borgerrepræsentationen (R), Københavns Kommune
cand.merc. (CBS)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion