Københavns Kommune giver Nemlig.com-selskab sidste chance: “De skal tage sig sammen”

Flere københavnske borgmestre er ude med riven efter selskabet Intervare A/S i kølvandet på ny rapport. 

Søren Dahl

Beskeden fra politikerne i Københavns Kommune til selskabet Intervare A/S, der leverer dagligvarer til kommunens borgere, er klar:

Få orden i sagerne inden 3. september, ellers risikerer i, at vi river kontrakten over. 

Intervare A/S har ligesom datterselskabet Nemlig.com været i søgelyset på grund af historier om kritisable arbejdsforhold og underbetaling af selskabernes chauffører. 

En ny undersøgelse fra Københavns Kommunes indsatsteam mod social dumping viser, at seks Intervare-chauffører i en periode på tre måneder er blevet underbetalt for over 200.000 kroner, som de mangler at få udbetalt i løn.

Dertil kommer et beløb på godt 84.000 kroner i manglende løn, pension og feriepenge, som to afløsere mangler at få udbetalt. 

Over sommerferien er arbejdsforholdene angiveligt ikke ændret til det bedre, hvorfor Københavns Kommune nu er tæt på at miste tålmodigheden med selskabet. 

"Vi vil ikke acceptere, at mennesker, der løser opgaver for Københavns Kommune, bliver udnyttet til at arbejde under forhold, som er langt under standard på det danske arbejdsmarked og til en alt for lav løn. Det er sidste udkald for Intervare til at rette op på forholdene og give medarbejderne den løn, de har krav på," siger overborgmester Lars Weiss (S) i en pressemeddelelse. 

Borgmester: Min tålmodighed er ved at slippe op 

Ifølge Københavns Kommune er de seks Intervare-chauffører blevet underbetalt med 11.000 kroner per person, per måned. 

Samtidig har de reelt ikke haft mulighed for at afholde ferie eller melde sig syge, ligesom de risikerer sanktioner i form af eksempelvis bøder, hvis de har fravær fra arbejde eller er forsinkede.

Intervare A/S har kontrakt med Københavns Kommunes Socialforvaltning og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, der hjælper ældre borgere og andre borgere, som ikke selv kan købe ind.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), mener at, at Intervare må “tage sig sammen og betale de penge, de skylder chaufførerne”. 

Min tålmodighed er ved at slippe op. De (Intervare A/S, red.)  lever åbenlyst ikke op til den kontrakt, de har med Københavns Kommune, og det skal de få bragt i orden nu. De medarbejdere, som vi samarbejder med, skal have en ordentlig behandling og en ordentlig løn. Og ellers må vi annullere kontrakten," siger Sisse Marie Welling (SF).

Altinget arbejder på at få en kommentar fra Intervare A/S.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sisse Marie Welling

Sundheds- og omsorgsborgmester (SF), Københavns Kommune, fungerende formand, KL's Sundheds- og Ældreudvalg
cand.mag. i historie (Københavns Uni. 2017)

Lars Weiss

Medlem af Borgerrepræsentationen (S), Københavns Kommune
økonom (Københavns Uni.), kommunikation (Journalisthøjskolen i Århus)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024