Konservativ profil trækker sig fra borgmesterræs i Hjørring

NAVNENYT: Tidligere folketingsmedlem og konservativ stemmesluger i Hjørring Daniel Rugholm dropper ud af kommunalvalget. En plads i Folketinget efter næste valg vægter højere.

En stor nordjysk K-profil siger farvel til kommunalpolitik. 

Daniel Rugholm, spidskandidat til en borgmesterpost i Hjørring Kommune, hvor han siden sidste kommunalvalg har været 1. viceborgmester, trækker sig fra valgkampen og dropper sit kandidatur. 

Det skriver TV2 Nord.

Daniel Rugholm vil i stedet forfølge nye karrieremål, efter at et uventet jobtilbud er dukket op. Og det på trods af, at han i marts 2017 opsagde sin stilling som chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer for at forfølge borgmesterdrømmen i Hjørring. 

"Jeg har fået et jobtilbud, jeg ikke kan sige nej til. Hvad det er, og hvor det er henne, kan jeg ikke afsløre lige nu. Jeg kan bare afsløre, at det er mere på den internationale politiske scene. Men jeg er så langt i forhandlingerne, at jeg melder det ud nu, så De Konservative i Hjørring kan få arbejdsro op til kommunalvalget," siger 34-årige Rugholm ifølge TV2. 

Sigter stadig efter Folketinget
Den nu tidligere spidskandidats nye job kan ifølge hovedpersonen selv bedre kombineres med en eventuel plads i Folketinget.

Derfor vil Daniel Rugholm, der af to omgange har været en del af den konservative folketingsgruppe, nu gå benhårdt efter en plads ved næste valg. 

"Der er uden tvivl en chance for at blive borgmester til november, men der er også en rigtig stor chance for at kunne repræsentere nordjyderne i Folketinget efter næste valg. Det sidste kan, modsat en borgmesterpost, kombineres med nogle nye og spændende karrieremuligheder, som jeg bliver nødt til at forfølge i de kommende år," siger Daniel Rugholm til TV2. 

Ved sidste kommunalvalg fik K-profilen 3.272 stemmer i Hjørring, kun overgået af S-borgmesteren Arne Boelt. Tidligere på året trak Venstres spidskandidat Vibeke Haaning sig fra kommunalvalget, og det er dermed en decimeret blå blok, der går til kommunalvalg i Hjørring til november. 

Ifølge Konservative vælges en ny spidskandidat på et opstillingsmøde torsdag aften. 

Forrige artikel Danske folkevalgte: EU-Parlamentet skal barberes efter Brexit Danske folkevalgte: EU-Parlamentet skal barberes efter Brexit Næste artikel Politisk overblik: Løkkes Pride-løbetur og en slankere fremtid for DR Politisk overblik: Løkkes Pride-løbetur og en slankere fremtid for DR