Kritiseret departementschef og FE-chef har fået job i Forsvarsministeriet

NYT JOB: Tidligere departementschef og chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Thomas Ahrenkiel har fået job i Forsvarsministeriet.

Thomas Ahrenkiel blev 24. august fritaget fra tjeneste, men allerede en uge senere fik han et nyt job i Forsvarsministeriet.
Thomas Ahrenkiel blev 24. august fritaget fra tjeneste, men allerede en uge senere fik han et nyt job i Forsvarsministeriet.Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Han skulle egentlig have været ambassadør i Berlin fra 1. september, men det satte afsløringerne om Forsvarets Efterretningstjeneste en stopper for. Nu har Thomas Ahrenkiel i stedet fået en stilling i Forsvarsministeriet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Thomas Ahrenkiel har siden 1. september været ansat som forsvarsråd i Forsvarsministeriet. Hvad den titel dækker over, står dog hen i det uvisse. Forsvarsministeriet har ikke svaret på Jyllands-Postens henvendelse om, hvad Thomas Ahrenkiels opgaver bliver eller om stillingen før har været i brug.

Den tidligere departementschef var ellers udset til at blive ambassadør i Berlin fra 1. september. Men han blev fritaget for tjeneste 24. august, da Tilsynet med Efterretningstjenesterne i august kritiserede efterretningstjenesten for at tilbageholde oplysninger. Dermed blev der sat en stopper for ambassadør-planerne.

Der skulle dog blot gå en uge, før Thomas Ahrenkiel i stedet fik et nyt job hos Forsvarsministeriet.

Thomas Ahrenkiel spiller en central rolle i sagen om Forsvarets Efterretningstjeneste. Ifølge Tilsynet med Efterretningtjenesterne har Forsvarets Efterretningstjeneste tilbageholdt informationer fra tilsynet samt givet urigtige oplysninger siden 2014, hvor netop Thomas Ahrenkiel var chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Kritikken førte til, at Thomas Ahrenkiel blev fritaget fra tjeneste sammen med daværende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen og yderligere to unavngivne chefer. 

Ifølge Jyllands-Posten har Forsvarsministeriet indgået en dialog med i alt fem hjemsendte medarbejdere fra Forsvarets Efterretningstjeneste om nye stillinger, der ikke er relateret til efterretningstjenesten. 

Regeringen lægger nu op til, at en undersøgelseskommission skal gennemføre en uvildig undersøgelse af hele sagen. Den skal gennemføres af tre landsretsdommere.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Ahrenkiel

Europæisk direktør, Macro Advisory Partners ApS
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00