LA trækker støtten til Slagelse-borgmester: ”Vi kan aldrig pege på ham”

SLAGELSE: Et rygende opgør om miljøvenlige busser får nu Liberal Alliance i Slagelse til at trække støtten til borgmester Stén Knuth (V). DF åbner for at pege på S.

Byråds- og folketingsmedlem Villum Christensen (LA) nægter at hjælpe Venstre til borgmesterposten i Slagelse, hvis de fastholder Stén Knuth som kandidat. 
Byråds- og folketingsmedlem Villum Christensen (LA) nægter at hjælpe Venstre til borgmesterposten i Slagelse, hvis de fastholder Stén Knuth som kandidat. Foto: /ritzau/Joachim Adrian
Daniel Bue Lauritzen

Anklager om magtmisbrug og dårlig økonomistyring får nu Liberal Alliance i Slagelse til at trække støtten til Venstre-borgmesteren, Stén Knuth.

”Vi kan aldrig pege på ham efter et valg,” siger byråds- og folketingsmedlem, Villum Christensen (LA).

Det er kommunens dårlige økonomi, og borgmesterens håndtering af en sag om miljøvenlige busser, der får Liberal Alliance til at trække støtten til Stén Knuth.

”Det er sjældent, man oplever, at en borgmester i så høj grad modarbejder det flertal, der har hængt borgmesterkæden om halsen på ham,” siger Villum Christensen med henvisning til sine anklager om borgmesterens og en nu afgået kommunaldirektørs magtmisbrug.

Kan pege på S
Villum Christensen håber, at der efter valget fortsat sidder en borgerlig borgmester i Slagelse. Men insisterer Venstre på at fastholde Stén Knuth som borgmesterkandidat, bliver det uden Liberal Alliances støtte.

Derfor afviser Villum Christensen heller ikke at pege på Socialdemokratiets borgmesterkandidat og tidligere folketingsmedlem, John Dyrby Paulsen: 

”Jeg vil ikke afvise noget. Men det er klart, at vi eksempelvis ikke kan pege på en borgmester, der vil hæve skatten,” siger han.

DF: Mulighederne står åbne
Ved valget i 2013 blev Stén Knuth indsat som borgmester med støtte fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Men også i DF er man klar til at pege på en ny borgmesterkandidat efter efterårets kommunalvalg.

”Vi vil ikke afvise at indgå i samarbejde med Socialdemokratiet. Men i denne valgperiode har vi haft et udmærket samarbejde med Venstre,” siger borgmesterkandidat for DF i Slagelse, Ann Sibbern.

Den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Slagelse og tidligere folketingsmedlem, John Dyrby Paulsen, oplyser til Altinget, at han ”med interesse” har noteret sig, at Liberal Alliance har trukket støtten til Venstre borgmesterkandidat.

Han mener dog ikke, at man deraf kan konkludere, at Liberal Alliance vil pege på en socialdemokrat som borgmester til næste kommunalvalg. Om samarbejdet med LA-byrådsmedlemmet Villum Christensen siger han dog:

”Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg snakker godt sammen med Villum. Jeg kan godt lide hans stil. Selvom vi ofte er rygende uenige, kan vi som regel finde frem til en løsning.”

Kommunalvalget falder 21. november 2017.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Dyrby Paulsen

Direktør, Dansk e-Mobilitet, fhv. MF og borgmester i Slagelse (S)
cand.polit. (Københavns Uni. 1990), hd i udenrigshandel (Handelshøjskolen i København 1992)

Stén Knuth

Politisk konsulent, Dansk Firmaidræt, byrådsmedlem (V), Slagelse Kommune
bankuddannet

Villum Christensen

Viceborgmester (LA), Slagelse Kommune
cand.phil. (Københavns Uni. 1980), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981), MPM (Syddansk Uni. 2005)

0:000:00