Det ved vi om nyt udspil: Indefrysning, rabat og skattestop

OVERBLIK: Flere detaljer om regeringens udspil til en ny boligbeskatning er allerede kommet frem. Få overblikket her.

Onsdag præsenterer regeringen sit udspil til en ny beskatning af ejerboliger.

En lang række detaljer er allerede blevet beskrevet i medierne. Altinget giver et overblik over, hvad der ind til videre er kommet frem.

Ejendomsvurdering

 • Højere vurdering: Med det nye system vil en lang række ejerboliger blive vurderet højere efter de seneste års prisstigninger.
 • Skatterabat: De boligejere, hvis ejendomsvurderinger er steget så meget, at de skal betale en højere skat trods de nye satser, vil få en rabat, skriver Berlingske. Det drejer sig ifølge avisen om knap 600.000 boligejere.
 • Sikkerhedsmargin: Det nye ejendomsvurderingssystem bliver ikke fuldstændig præcist. Derfor vil regeringen skære 20 procent af fremtidige ejendomsvurderinger.
 • Manuel vurdering: Omkring 350.000 boliger i de områder, hvor den automatiske vurdering ikke rammer præcist skal vurderes manuelt i fremtiden.
 • Refusion: 730.000 boligejere får tilbagebetaling på i alt 10 milliarder i nyt ejendomsskattesystem. Det er boligejere, der har betalt for meget i boligskat, da den offentlige vurdering af deres huse har været for høj. Derfor vil regeringen tilbagebetale de milliarder, som boligejerne har betalt for meget siden 2011. Det skriver DR Nyheder.

Ejendomsværdiskat

 • Ejendomsværdiskatten skal sænkes.
 • Nye satser: Skatten skal være på mellem 0,6 og 1 procent, skriver Berlingske. Hidtil har den været mellem 1 og 3 procent.
 • Dyre boliger: Regeringen hæver grænsen for, hvornår den højere skat træder i kraft, fra i dag tre millioner til i fremtiden seks millioner kroner, skriver Berlingske.

Grundskyld

 • Grundskylds-satsen skal sænkes efter 2020
 • De forventede stigninger, der ligger efter 2020, skal aflyses. Hvad der skal ske indtil da, nævnte Løkke ikke i sin tale. Andet end at der løber en politisk aftale frem til 2020, som indebærer, at det gamle boligskattestop fastholdes, og at grundskylden derfor kan stige i de år. Det skriver Jyllands-Posten.
 • Ud over de konkrete ændringer af vurderingssystemet og skattesatserne vil regeringen lægge en række ekstra initiativer ind i en boligskattereform.
 • Indefrysning af skat: Ifølge TV2 vil regeringen gøre det muligt at udskyde betalingen af de stigninger, der ligger på både ejendomsværdiskat og grundskyld frem mod 2020.
 • Låst overskud: Hvis det nye system over tid giver staten en større indtjening end i dag, skal overskuddet bruges til at sænke skatten på arbejde, skriver Politiken.

,

Forrige artikel Zenia Stampe får Ting-Prisen for god kommunikation Zenia Stampe får Ting-Prisen for god kommunikation Næste artikel Overblik: Se hovedelementerne i boligudspillet Overblik: Se hovedelementerne i boligudspillet
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.