Regeringen drømmer om at øge arbejdsudbuddet med 40.000 - men hos erhvervslivet kunne Hummelgaard ikke svare på, hvordan det skal ske

Regeringen har udpeget potentialer, der kan løfte arbejdsudbuddet med 40.000 personer i sin 2030-plan, men har ingen konkrete planer for, hvordan potentialerne skal forløses. "Vi har ikke sat nogen initiativer i planen," lød det fra beskæftigelsesministeren til debat hos Dansk Erhverv.

Debatten fandt sted torsdag 13. oktober i Børssalen hos Dansk Erhverv og er én af en række valgdebatter, som Dansk Erhverv og Sydbank arrangerer i fællesskab under valgkampen. 
Debatten fandt sted torsdag 13. oktober i Børssalen hos Dansk Erhverv og er én af en række valgdebatter, som Dansk Erhverv og Sydbank arrangerer i fællesskab under valgkampen. Foto: Dansk Erhverv
Jonas Wiinblad Overgaard

"Det er en afgørende forudsætning for et godt velfærdssamfund, at erhvervslivet har nogle gode rammevilkår. Og den her valgkamp har handlet alt for meget om, hvordan man bruger penge i stedet for, hvordan man tjener penge."

Ordene kommer fra landets tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen, da Altinget fanger ham i foyeren hos Dansk Erhverv.

Her er erhvervsorganisationens topchef nemlig vært for en erhvervspolitisk valgdebat.

Seks folketingskandidater skal blandt andet diskutere, hvordan politikerne sikrer den massive mangel på arbejdskraft, som landets erhvervsorganisationer skriger efter. 

Dansk Erhverv har tidligere meldt ud, at danske virksomheder mangler 90.000 medarbejdere i 2030. 

"Jeg forventer en god debat om, hvordan vi tjener nogle penge til samfundet. Og hvordan vi sikrer bedre erhvervspolitiske rammevilkår, som er nødvendige for et godt samfund,” siger Brian Mikkelsen.

Efter at have hilst på Brian Mikkelsen bevæger Altinget sig videre ind i Børssalen, hvor dagens debat skal udspille sig.

Børssalen står i al sin pragt. Guldbelagte søjler, enorme vægmalerier og fra loftet hænger hvide lysekroner. 

Det fremødte publikum spænder bredt fra skoleelever til ældre voksne, og mange af dem tager kage og kaffe med til siddepladserne. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00